Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Nacionalni parkovi CG: Pljušte otkazi i prijave napada

Iz NPCG za Dan su kazali da su sve uradili po zakonu, te da u potpunosti odbacuju sve navode koji se dovode u bilo kakvu vezu sa politikom.

Nekoliko zaposlenih u Nacionalnom parku Skadarsko jezero optužilo je juče direktora Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) Elvira Klicu da ih je otpustio jer nisu htjeli da agituju za Socijaldemokratsku partiju. Ipak, Klica je negirao optužbe, a radnika Dražena Ivanovića prijavio je policiji zbog napada. Ivanović je negirao da je napao Klicu, a tim povodom je dao i izjavu policiji, piše Dan.

Ivanović je portalu Vijesti kazao da mu je otkaz usmeno saopšten, ali ne i uručen. Istakao je da je odbio da agituje za SD, kao i premještaj u NP Lovćen, javno pričao o nepravilnostima i nezakonitostima, kritikovao, ukazivao na to da se mora zakonito raditi, a sam dobio otkaz.

Ugovor o djelu nije produžen ni Veliši Miranoviću, koji je Vijestima rekao da mu je Elvir Klica prije izbora rekao da mu ne može dati ugovor o radu već o djelu dok ne prođu izbori i tražio da prikuplja sigurne glasove za SD.

Iz NPCG za Dan su kazali da su sve uradili po zakonu, te da u potpunosti odbacuju sve navode koji se dovode u bilo kakvu vezu sa politikom.

“Dražen Ivanović u prethodnom periodu nije obavljao poslove šefa Službe zaštite u NP Skadarsko jezero na zadovoljavajući način, o čemu je i javnost u više navrata obavještavana putem raznih objava na stranicama medija. Na loš rad Službe zaštite kojom je rukovodio Dražen Ivanović sugerisala je javnost i mnoge NVO koje se bave zaštitom životne sredine. Jedan od zaključaka radne grupe koja se bavi borbom protiv krivolova u tom periodu je bio da se Služba zaštite reorganizuje zbog, nažalost, sve više izraženog krivolova. U prethodnom periodu protiv imenovanog je vođeno više disciplinskih postupaka zbog počinjenih težih povreda radnih obaveza i u više navrata pokušano da se imenovanom uruči ponuda i aneks za raspoređivanje na drugo radno mjesto. Svaki naš pokušaj je završio otvaranjem bolovanja imenovanog, a na kućnoj adresi mu se nije mogao uručiti, jer je isti mijenjao i mjesta prebivališta kako bi predmetni postupci išli u zastaru”, navode u NPCG.

Ističu da u potpunosti demantuju tvrdnje da je “imenovani dobio otkaz iz razloga koje ste naveli u vašim pitanjima”.

“Naglašavamo da je postupak donošenja rješenja o otkazu ugovora o radu sproveden uz striktno poštovanje Zakona o radu. Više postupaka je sprovedeno mnogo ranije, tako da se nikako ne može dovoditi u vezu sa politikom, već samo o odgovornom rukovođenju i želji da se suzbiju negativne pojave na Skadarskom jezeru. Takođe, u potpunosti demantujemo iznesene tvrdnje o uništavanju dokumentacije JPNPCG, jer nijesu tačne. Ovom prilikom naglašavamo da se arhivska građa čuva i koristi u skladu sa važećim propisima koji regulišu ovu oblast. Arhivska građa se čuva u specijalizovanoj firmi koja se bavi pružanjem usluga fizičkog i digitalnog arhiviranja dokumentacije, klijentima iz domena bankarstva, privrede i državne uprave. Shodno realnim potrebama za obavljanje poslova u NP Skadarsko jezero Veliša Miranović je bio angažovan ugovorom o djelu, kako bi pomagao Službi zaštite i NVO Krap sekjuriti, koji su angažovani Sporazumom o saradnji u cilju zaštite biodiverziteta Skadarskog jezera”, ističu iz NPCG.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve