Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

U kući zdravlja održano predavanje: Teškoće u razvoju u našoj okolini

Kroz edukativnu interakciju prisutni roditelji/staratelji su dobili savjete kako da se uspješno izbore sa preprekama na koje nailaze

U Kući zdravlja održano je predavanje na temu “Teškoće u razvoju u našoj okolini”, a defektolog-oligofrenolog Sanja Vuković govorila je o teškoćama u razvoju djece, poremećajima iz spektra autizma, kao i brojnim izazovima sa kojima se suočavaju roditelji/staratelji, saopšteno je iz PG Biroa.

Vuković je tom prilikom istakla da je cilj predavanja podizanje svijesti o značaju ove teme, kao i ukazivanje na potrebu uvažavanja razlika, što će za posljedicu imati stvaranje kvalitetnog ambijenta za život svih članova društva.

“Izazovi sa kojima se roditelji/staratelji djece sa teškoćama u razvoju suočavaju su zavisni od uzrasta. U ranom uzrastu tragaju za dijagnozom i stručnjacima, kasnije je to odluka o tome da li će dijete pohađati redovnu ili specijalnu školu, ali najveći izazov je samostalni život kada djeca odrastu”, kazala je Vuković i dodala da je realizacija projekta samostalnog života uz podršku neophodna za osobe sa smetnjama u razvoju, te da očekuje da će se takav projekat realizovati u budućnosti.

Kako je navela, kroz edukativnu interakciju prisutni roditelji/staratelji su dobili savjete kako da se uspješno izbore sa preprekama na koje nailaze. Brojni su izazovi sa kojima s dijete s teškoćama u razvoju i porodica susrijeću, ali uz materijalnu i psihološku podršku, te uključivanje šire zajednice, otvara se mogućnost za zajedničko djelovanje i stvaranje jednakih šansi za sve.

Kuća zdravlja će u i u narednom periodu realizovati veliki broj radionica i predavanja, te na taj način nastaviti da pruža psihosocijalnu podršku svim našim građanima, ali i djeluje edukativno i preventivno.

Podsjećamo, Kuća zdravlja se nalazi na adresama: Ul. Novaka Miloševa (dvorišna strana) i Ul. Dositeja Obradovića br. 12. Sve usluge u Kući zdravlja su besplatne, a građani se mogu prijaviti putem telefona 020/220-994, mail adrese [email protected] ili direktnim dolaskom u prostorije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve