Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

U Kući zdravlja o rodno zasnovanom nasilju i manjinskim grupama: Raditi na razvoju svijesti i solidarnosti

Tom prilikom, učesnice fokus grupe istakle su da je cilj njihovog okupljanja razmijena mišljenja i definisanje prijedloga za prevenciju rodno zasnovanog nasilja nad manjinskim grupama

Povodom obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, u Kući zdravlja juče je organizovana fokus grupa na temu “Rodno zasnovano nasilje i manjinske grupe“, u organizaciji Sekretarijata za socijalno staranje.

Tom prilikom, učesnice fokus grupe istakle su da je cilj njihovog okupljanja razmijena mišljenja i definisanje prijedloga za prevenciju rodno zasnovanog nasilja nad manjinskim grupama.

Događaju su prisustvovale predstavnice organa uprave i službi Glavnog grada, predstavnice civilnog sektora i predstavnica Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kroz interakciju, učesnice su zaključile da je potrebno u većoj mjeri raditi na razvoju svijesti i solidarnosti, redovno evaluirati sprovođenje edukativnih programa i kontinuirano unapređivati kapacitete zaposlenih na svim nivoima sistema za adekvatniji odgovor na rodno zasnovano nasilje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve