Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

U krivolovu strujom zatečena jedna osoba, druga pobjegla

Prvi dan ribolovnog zabrana velika akcija Službe zaštite NP Skadarsko jezero i Uprave policije

U velikoj koordinisanoj akciji Službe zaštite NP Skadarsko jezero sa pripadnicima Uprave policije sinoć je u rejonu Godinja u krivolovu uhvaćena i procesuirana jedna osoba, dok se druga dala u bijeg kopnenim dijelom, ka brdu.

Akcija je organizovana i sa vode i sa kopna pola sata poslije ponoći, a zaplijenjeno je oko 50 kilograma ribe, metalno plovilo, vanbrodski motor (60 konjskih snaga), pretvarač, tri akumulatora i ostala ribolovna oprema.

“Ovo je tek početak naših aktivnosti na terenu, a sve sa ciljem suzbijanja krivolova i nezakonitih aktivnosti koje štete ekosistemu NP Skadarsko jezero. U saradnji sa Upravom policije u narednom periodu pojačaćemo kontrole na jezeru. Menadžment je istinski posvećen rješavanju problema krivolova i svih ostalih nezakonitih aktivnosti u zaštićenim područjima i u tome ćemo istrajati“, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.

Podsjećamo da je od danas do 15. maja na snazi ribolovni zabran na sve vrste ribe i vodenih organizama osim jegulje, te da je izlov ribe u vrijeme zabrana krivično djelo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve