Do kraja 2023. godine planira se povećanje broja pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), prvenstveno radi jačanja kapaciteta podrške civilnim institucijama, rekao je ministar odbrane, Predrag Bošković i dodao da je u fokusu razvoj VCG i izloženost države hibridnim prijetnjama.

Bošković je održao brifing za predstavnike skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu na temu razvoja kapaciteta Vojske, kao i savremenih hibridnih prijetnji sa aspekta NATO i EU, uz poseban i detaljan osvrt na izloženost Crne Gore tom vidu specijalnog rata.

On je predstavnicima Odbora govorio o novoj Formaciji Vojske, njenoj teritorijalnoj rasprostranjenosti, učešću u NATO i EU operacijama i misijama, ostvarenim i planiranim etapama modernizacije, infrastrukturi, rezultatima na planu uništavanja viškova naoružanja, kao i u o unapređenju socijalno-materijalnog statusa pripadnika VCG i zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

Bošković je govorio i o vojnom poligonu na Sinjajevini, formiranju regionalnog Centra za planinsko ratovanje u Kolašinu, nabavci četiri helikoptera Bell 505 za Vazduhoplovstvo, te 67 lakooklopnih vozila, kojima će, kako je dodao, do 2023. godine, biti opremljene obje pješadijske čete, uz 80 transportnih kamiona i drugih specijalnih vozila.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve