Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

U Crnoj Gori više od 74 hiljade turista

Iako je taj broj neznatno veći u odnosu na isti period 2019. očekivanja su ispunjena

U Crnoj Gori trenutno boravi više od 74 hiljada turista, što je za 1,8 odsto više nego rekordne 2019. godine, podaci su Nacionalne turističke organizacije. Iako se više gostiju nalazi na crnogorskom primorju, i na sjeveru su zadovoljni.

U ljepotama ljeta, trenutno u Crnoj Gori uživa više od 74 hiljade turista, većina na primorju, kažu iz Nacionalne turističke organizacije. Iako je taj broj neznatno veći u odnosu na isti period 2019. očekivanja su ispunjena.

“Otprilike 1,8 posto je bolje nego u donosu na isti period 2019. godine i oko 1,5 u odnosu na prethodnu godinu. U primorskim opštinama, osim Bara i Ulcinja imaju značajno bolju popunjenost hotelskih kapaciteta u odnosu na prethodnu godinu”, kaže za TVCG direktorica Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković-Marković.

U tome prednjači Herceg Novi, gdje boravi oko 16 hiljada gostiju, što je 12 odsto više nego lani. Trend rasta u lokalnoj turističkoj organizaciji bilježe od aprila, pa je sezona, prema njihovim riječima, zaista sjajna.

“Gosti su podjenako rapsoređeni u hotelima i privatnom smještaju, ali moram istaći da je 43 odsto gostiju više u hotelima nego prošle godine. Bilježi se rast sa britanskog, francuskog i njemačkog tržišta. Kad je riječ o Njemcima udvostručen je broj noćenja”, kaže za TVCG Dalibor Vuković iz TO Herceg Novi.

Da gradovi i prirodne ljepote Crne Gore ovih dana privlače turiste iz čitavog svijeta, uvjerila se i naša ekipa u Budvi. A kada izgustiraju plaže, dio turista odluči se da posjeti sjever naše države. Žabljak i Durmitor tradicionalno privlače ljubitelje prirode.

S druge strane, iz NTO kažu da u Kolašinu noći manji broj turista u odnosu na prethodnu godinu, ali se u julu očekuje bolja situacija.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve