Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

U četvrtak štrajk upozorenja zaposlenih u Port of Adria

Oni su poručili da njihova poruka mora biti složna i jasna – da neće odustati od zahtjeva.

Sindikalna organizacija zaposlenih u Port of Adria organizovaće u četvrtak jednosatni štrajk upozorenja, poručujući da žele da od svog rada žive dostojanstveno.

Iz sindikata zaposlenih su pozvali sve da kroz štrajk upozorenja, koji će se održati od devet do deset sati, poslodavcu kažu “dosta je”.

“Da hoćemo od svog rada da dostojanstveno živimo i da se naš rad počne adekvatno nagrađivati kroz povećanje zarade. Da ne razmišljamo kako da prehranimo naše porodice. Da shvate da su nas doveli do ivice da mi više nemamo gdje, ili naprijed, ili nas nema. Stalno nam serviraju priču nema se, ne može se. Pa šta onda Global Ports radi ovdje, ako pravimo samo gubitke“, navodi se u otvorenom pismu zaposlenima u Port of Adria.

Oni su poručili da njihova poruka mora biti složna i jasna – da neće odustati od zahtjeva.

“Borićemo se svim sindikalnim zakonskim srestvima do ostvarenja našeg cilja, ma koliko nam vremena trebalo, jer nam nijesu ostavili drugi izbor. Zato kažimo svi skupa, dosta je“, naveli su iz sindikata.

Oni su podsjetili na sve, kako su kazali, obmane kompanije od osnivanja 2009. godine.

“Da ne nabrajamo razne političare koji su našu privatizaciju proglasili jednom od najboljih u Crnoj Gori, dolazak renomiranog stranog investitora, obećanja o pretovaru kontejnera, nova radna mjesta. Danas je prosjek naših zarada 680 eura, 100 eura ispod crnogorskog prosjeka, pa zar nije vrijeme da kažemo, dosta je“, zaključuje se u pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve