Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

U centru Podgorice uhapšena osoba koja je prilikom bjekstva usmjerila revolver u policajce

Iz policije su pojasnili da su, postupajući po operativnoj informaciji da se u jednom ugosteljskom objektu nalazi više lica od kojih jedno posjeduje oružje, policijski službenici izašli na lice mjesta u cilju vršenja kontrole i legitimisanja lica

Službenici podgoričke policije večeras su u Glavnom gradu uhapsili P.P. (27) koji je prilikom bjekstva usmjerio vatreno oružje u pravcu službenika policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su pojasnili da su, postupajući po operativnoj informaciji da se u jednom ugosteljskom objektu nalazi više lica od kojih jedno posjeduje oružje, policijski službenici izašli na lice mjesta u cilju vršenja kontrole i legitimisanja lica.

“Tom prilikom su zatečene tri osobe, i to: P.P. (27), M.M. (37) i E.O. (25). Prilikom kontrole od strane službenika policije P.P. se daje u bjekstvo a potom vadi revolver koji mu se nalazio za pojasom. Pripadnici policije su se odmah krenuli u potjeru za P.P. nakon čega se ovo lice okrenulo i u pravcu policijskih službenika usmjerilo vatreno oružje”, naveli su iz UP.

Policijski službenik je, dodaju, tom prilikom upotrijebio vatreno oružje tako što je iz službenog oružja ispalio jedan hitac u vazduh, nakon čega P.P. odbacuje revolver i nastavlja bjekstvo.

“On je ubrzo sustignut u ulici Slobode gdje je i lišen slobode. Odbačeni revolver sa pet komada municije je pronađen i izuzet, a biće predmet vještačenja”, istakli su iz UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se P.P. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve