Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

U Budvi se hranom otrovalo skoro 100 turista

Svi su smješteni, ili su primili medicinsku pomoć u Opštim bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju, objavio je Primorski portal

Oko 100 turista se otrovalo hranom a skoro svi su bili gosti u jednom budvanskom restoranu. Turisti su uglavnom iz Poljske, Slovačke i Slovenije. Svi su smješteni, ili su primili medicinsku pomoć u Opštim bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju, objavio je Primorski portal .

Direktor Opšte bolnice Bar dr Igor Karišik potvrdio je da su u ovu zdravstvenu ustanovu u petak hospitalizovali 30-tak osoba i niko od njih nije ugrožen.

“Pacijenati su hospitalizovani na internom odjeljenju i pedijatriji. Većina je već danas otpuštena iz bolnice”, kazao je dr Karišik.

Iz Opšte bolnice Kotor, takođe, su potvrdili da su hospitalizovali osobe sa simptomima trovanja.

“U petak veče oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta djece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno liječenje”, kazao je direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.

U opštini Budva nam je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbijediće im, ako je potrebno, smještaj, prevoz i sve ostalo.

Za sada nadležni još nisu saopštli u kom budvanskom restoranu su bili turisti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Goro
27.08.2022-16:49 16:49

Hotel Loza divlji hotel otrovao goste