Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

U budvanskom Sudu za prekršaje u julu 383 predmeta u hitnom postupku

U velikom dijelu predmeta, kako pojašnjava, okrivljeni su bili strani državljani (turisti, stranci na privremenom radu u Crnoj Gori), dok je sami postupak u najvećem broju predmeta okončan istog dana

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinj, Baru, Kotoru i Herceg Novom je u toku jula mjeseca zaprimio 383 predmeta u tzv ‘hitnom postupku’.

“U strukturi predmeta preovlađivali su predmeti iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (saobraćajne nezgode, vožnja pod dejstvom alkohola, velika prekoračenja brzine), Zakona o sprječavanju zloupotrebe narkotika, Zakona o strancima, zakona o javnom redu i miru”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

U velikom dijelu predmeta, kako pojašnjava, okrivljeni su bili strani državljani (turisti, stranci na privremenom radu u Crnoj Gori), dok je sami postupak u najvećem broju predmeta okončan istog dana.

“Sve novčane kazne, odnosno izrečene kazne zatvora su u slučaju stranih državljana izvršavane odmah po izricanju odluka. Tendencija povećanja broja ‘hitnih predmeta’ nastavljena je i u avgustu mjesecu i trajaće do završetka ljetnje turističke sezone, kada se očekuje održavanje i većeg broja umjetničkih manifestacija sa velikim brojem posjetitelja u gotovo svim opštinama crnogorskog primorja”, poručuju iz budvanskog suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve