Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

U Beogradu uhapšen Vukašinović, osumnjičen da je dio grupe koja pokušala da prokrijumčari 840 kilograma kokaina

Prilikom hapšenja policija je, kako su saopštili, kod D.V. pronašla falsifikovana lična dokumenta na drugi identitet

Ciljanom potragom u Beogradu uhapšen je Damjan Vukašinović (39) iz Podgorice koji je osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije koja je 2018. godine pokušala da prokrijumčari 840 kilograma kokaina u Evropu, saopšteno je iz Uprave policije.

“Realizacijom još jedne akcije ciljanog traganja, saradnjom policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i Odjeljenja za operativnu podršku i ciljane potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, juče je u Beogradu locirano i uhapšeno međunarodno traženo lice D.V. (39) iz Podgorice”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom hapšenja policija je, kako su saopštili, kod D.V. pronašla falsifikovana lična dokumenta na drugi identitet.

Kako su naveli iz UP, D.V. se potražuje po potjernici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Naime, D.V. je jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je djelovala na teritorijama Republike Hrvatske, Ruske federacije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu. Ova kriminalna organizacija je po uputstvima organizatora, među kojima i D.V., pokušala brodom FLORIDA 2, koji su prethodno za tu namjenu kupili, da prokrijumčari 840 kilograma opojne droge kokain, spakovano u ukupno 700 paketa, od Karipskih ostrva do luke Horta u Portugaliji”, ističu iz Uprave policije.

Droga je, podsjećaju, pronađena od strane portugalske policije 1. septembra 2018. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve