Specijalizovano vozilo za pražnjenje podzemnih kontejnera, čiju je nabavku finansirala Opština Bar, dopremljeno je u Bar i dato na korišćenje DOO Komunalne djelatnosti. Radi se o posebnom vozilu sa hidrauličnom dizalicom sa nadogradnjom zapremine 18kubnih metara, koje će biti korišćeno za pražnjenje 16 polupodzemnih kontejnera postavljenih na više lokacija u užem jezgru grada i Sutomoru.

U Bar dopremljena dva specijalizovana vozila za pražnjenje kontejnera

“Pored ovog, nabavljeno je još jedno specijalizovanovozilo za odvoz otpada od vrata do vrata, za praznjenje kanti od 120 litara. Ovo vozilo će biti korišćeno u dijelovima grada gdje je zbog nefunkcionalnosti postavljanja većih kontejnera odlaganje kućnog otpada organizovano korišćenjem ovih kanti”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Za nabavku dva specijalizovana vozila Opština Bar je budžetom obezbijedila sredstva u iznosu 230.000 eura, dok je postupak javne nabavke sprovelo DOO Komunalne djelatnosti Bar.

Najavljeno je da će radnici DOO Komunalne djelatnosti  u narednim danima proći obuku za korišćenje ovih vozila, nakon čega će biti stavljena u funkciju.

“Tako će od naredne sedmice građanima Bara biti dostupni za korišćenje i ranije postavljeni polupodzemni kontejneri za odlaganje otpada, čiju je nabavku i postavljanje sredinom jula finansirala Opština. Nabavka specijalizovanih vozila za odvoz otpada omogućiće efikasnije sakupljanje i transport otpada u Baru, vodeći računa o zaštiti životne sredine, što će unaprijediti komunalni red u gradu i građanima omogućiti ekološki prihvatljiviji i savremeniji način odlaganja otpada”, zaključuju u Opštini Bar.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve