Četvrtak, 7 Jula, 2022
Rubrika:

Tužilavo u strahu od Katnića: Smije li iko na crtu isljedniku Milivoju?

Prema pouzdanim saznanjima portala Aktuelno iz više izvora bliskih pravosudnim i tužilačkim strukturama, teško da će iko prihvatiti da Katniću izađe na crtu kao protivkandidat za poziciju prvog čovjeka SDT-a. Glavni razlog za to je strah!

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ne birajući sredstva, zloupotrebljavao  je položaj i resurse SDT-a za obračun sa neistomišljenicima i sa ljudima prema kojima gaji lični animozitet. U prljavim ličnim obračunima i fabrikovanju afera koristio je i medije koji su mu, osim za ličnu promociju i javno pendrečenje, služili i za, kako se sumnja, obavljenje prljavih poslova za koje nije mogao da angažuje članove Specijalnog policijskog tima.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Oni koji žele da čuju glavnog specijalnog tužioca, oni ga nemaju bez jednoga”, “Kako ovo izgleda, a preživim do tada, javiću se. U ozbiljnoj sam borbi”

Portal Aktuelno u seriji tekstova javnosti već više od mjesec ukazuje na okolnosti pod kojima je samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac obavljao svoj “tužilački” posao, ali ni u desetinama objavljenih tekstova, zbog obimnog materijala, još uvijek nijesmo uspjeli da iznesemo sve zloupotrebe Katnića.

I pored svih tih zloupotreba, pravnog neznanja i manipulacija o kojima u kontirnutitetu pišemo, Milivoje Katnić je imao moralnih skrupula da se prijavi za reizbor na položaj glavnog specijalnog tužioca.

Prema pouzdanim saznanjima portala Aktuelno iz više izvora bliskih pravosudnim i tužilačkim strukturama, teško da će iko prihvatiti da Katniću izađe na crtu kao protivkandidat za poziciju prvog čovjeka SDT-a. Razloga je, kako nam je rečeno, više, a prvi se tiče veoma spornog pitanja – da li Vrhovni državni tužilac u v.d. stanju ima pravo da predlaže glavnog specijalnog tužioca, i da li izabrani kandidat uopšte ima legitimitet, o čemu ćemo se detaljnije pozabaviti u narednim tekstovima.

Međutim, kako nam je potvrdilo više dobro upućenih izvora, glavni razlog zbog kog niko ne želi da izađe na crtu Katniću je strah!

“Eventualni kandidati su isprepadani Katnićevim osionim nastupom koji više pristaje udbaškom isljedniku nego modernom tužiocu. Nijednom tužiocu nije svejedno kad gleda kako je prošao njihov kolega Miloš Šoškić čiji je jedini ‘grijeh’ bio što je u prijateljskim odnosima sa biznismenom Zoranom Bećirovićem. Osnovano se sumnja da Katnić i njegova medijsko-tužilačka mreža stoje iza hajke na Bećirovića i Šoškića, stoga i ne čudi strah koji vlada u pravosudnim organima. Malo ko je spreman da se zamjera glavnom specijalnom tužiocu kad vide na što je sve spreman”, reklo je portalu Aktueno više izvora bliskih tužilačkim strukturama.

Željko Ivanović, suvlasnik “Vijesti”, Katnićev promoter i medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Takođe treba ukazati na okolnost da je jedna od medijskih ispostava glavnog specijalnog tužioca za javno blaćenje, dnevna novina Vijesti i istoimeni portal, već prije 10 dana kada je tek objavljen konkurs za mjesto prvog čovjeka SDT-a, krenula svečano u promociju Katnića za reizbor na funkciju hvalospjevnim tekstom pod naslovom “Katnić juri novi mandat”.

Međutim, kako saznaje portal Aktuelno iz više dobro upućenih izvora bliskih pravosudnim strukturama, ovaj tekst nije služio samo za promociju već je njime poslata jasna poruka.

“Svrha tog teksta ali i teksta koji su kasnije objavile Vijesti, je više nego jasna – zastrašiti sve eventualne protivkandidate za mjesto prvog čovjeka SDT-a, jer ako se kandiduju mogu loše da prođu”, navode naši izvori.

Portal Aktuelno je već napominjao da u Tužilaštvu vlada strah od Katnića kada smo pisali o tužiteljki Ivani Vuksanović, koju je zapao predmet vezan za montiranu “aferu Delta”. Iako je Vuksanović bila dovoljno hrabra da donese zakonsku i na dokazima zasnovanu odluku o odbacivanju krivične prijave novinara Dana Vladimira Otaševića protiv Mladena Mijatovića za nepostojeći napad, jednostavno nije željela da ulazi u konflikt sa tužilačko-medijskom organizovanom grupom hajkača i pokrene postupak po službenoj dužnosti protiv Otaševića zbog lažnog svjedočenja.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A

Najnovije

Papa Franjo čestitao Dan državnosti Đukanoviću: Bog da vas sve blagoslovi zdravljem, prosperitetom i...

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore. “Upućujem čestitke i najbolje želje Vašoj Ekselenciji i...

Boris Džonson podnosi ostavku, premijer ostaje do jeseni

Aktuelni britanski premijer Boris Džonson danas će podnijeti ostavku na mjestu lidera konzervativaca, poslije tri godine na ovoj poziciji, dok će na čelu vlade...

Bursać: Abazović je Vučićeva štetočina koja bi da obezglavi Crnu Goru!

Piše: Dragan Bursać “Pa će se onda neki budući istoričari i zasmijati od muke, dok budu govorili o hrabroj i ponosnoj zemlji Crnoj Gori koju...

Istraživanje: Na popisu bi se 46,3 odsto građana izjasnilo kao Crnogorci

Ukoliko bi u ovom trenutku bio održan Popis, 48,6 odsto građana bi se izjasnilo da govori srpskim jezikom, što je u odnosu na popis...

Đurović: Ženski klub zajednički, nadstranački politički aktivizam, koji šalje snažnu poruku jedinstvene i ženske...

Ženski klub,  predstavlja zajednički, nadstranački politički aktivizam, koji šalje snažnu poruku jedinstvene i ženske solidarnosti i koji nedvosmisleno ima jasnu namjeru da obezbijedi značajne...

Najčitanije

Povezano

Optužen za zelenašenje i ugrožavanje bezbjednosti: Na kamatu uzeo 142.500 eura

Osnovno drzavno tuzilastvo u Podgorici, podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom protiv B.V., zbog produženog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog djela zelenaštvo. Iz Tužilaštva nije saopšteno...

Srpsko Tužilaštvo o optužbama Dijane Hrkalović: Takvi istupi nemaju dokaznu snagu

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal je, odgovarajući na pitanja povodom javnih optužbi koje je iznijela nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana...

UTIHNULA GOVEČAD I KUČKE: Dokle se stiglo?

Vidjeli smo inkriminišuću dokumentaciju, transkripte koji duboko kompromituju čitavu crnogorsku policiju i sektor bezbjednosti, uvjerili se u komunikaciju kriminalaca i policajaca. Sve to nije...

Abazović: Katnićeva bezbjednost nije ugrožena, priča nebuloze, Petar Lazović u Crnoj Gori

Premijer Dritan Abazović je, nakon hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, kazao da su rezultati krenuli i da očekuje da se ovaj trend nastavi. - Policija...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve