Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru predložilo je za 19 osoba određivanje pritvora zbog kršenja naredbi Ministarstva zdravlja… Iz tog tužilaštva objašnjavaju da je riječ o osobama sa područja Budve, Tivta i Kotora…

ilustracija

“Ovakve odluke su donijete zbog postojanja osnovane sumnje da su ova lica izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti ili krivično djelo izazivanje panike i nereda. Radi se o licima koja su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja otvorila ugostiteljki objekat ili frizerski salon. Kada je krivično djelo izazivanje panike i nereda u pitanju predlagali smo pritvor u slučaju širenja lažnih vijesti o broju zaraženih i umrlih u Crnoj Gori od posljedica korona virusa. Pratićemo pazljivo svaku objavu na društvenim mrežama i reagovati ukoliko u tim objavama ostvare elementi krivičnog djela”, saopštila je Tijana Čelanovic portparolka ODT Kotor.

U kotorskom osnovnom tužilastvu za sada imaju jednu osobu koja je kršila samoizolacije i nadaju se da se taj broj neće povećavati jer je i u ovim slučajevima procedura jasna i efikasna. Oni koji prekrše samoizolaciju po nalogu zdravstveno sanitarne inpekcije smještaju se u karantin, nakon čega ih čeka postupak pred tužilaštvom i zakonski propisi koji se dosljedno sprovode u odnosu na svako lice.

“Mi bez izuzetka odredjujemo zadržavanje i predlažemo pritvor. Činicemo to i ubuduće ukoliko građani ne budu poštovali propisane mjere. Alternativa je da ostanete kod kuće i da poštujete donijete mjere. Na vama je odgovornost i izbor, a svako kršenje mjera će se sankcionisati. Zbog toga ponavljamo raniji apel gradjanima Budve, Kotora, Tivta da ostanu kod kuće i da poštuju mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo “, navela je Čelanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve