Nakon što je Podgoričanin Luka Vojvodić, osumnjičen da je u noći između subote i nedjelje uništio mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, pušten da se brani sa slobode, tužilaštvo je ponovo tražilo određivanje pritvora.

foto: Pobjeda

“Zbog uništavanja spomenika na Ravnom lazu u Piperima državni tužilac u Osnovnom državnom tužlastvu u Podgorici podnio je Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog sa predlogom za određivanje pritvora Luki Vojvodiću osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja. Podsjećamo da je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Podgorici nakon saslušanja Vojvodića rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata”, navodi se u saopštenju ODT-a u Podgorici.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije ranije su saopštili da će provjeriti postupanje policije prema Vojvodiću.

Iz Savjeta su kazali da je od podgoričkog Centra bezbjednosti zatražena detaljna informacija o postupanju policijskih službenika prema Luki Vojvodiću i podatak da li mu je na vrijeme obezbijeđen pristup advokatu.

“L.V. je saslušan u ODT-u i omogućena su mu sva procesna prava, nijednom riječju nije stavio do znanja bilo kakvu informaciju o navodnom zlostavljanju. Izjavu je dao slobodno”, kazao je Miroslav Turković, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na konferenciji za medije koja je održana danas.

Ubrzo nakon hapšenja Vojvodića, Ivan Rovčanin, pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica, kazao je da je on od ranije poznat policiji, te da je sa grupom osoba uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica, a prekršajno je procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti tokom trajanja litija.

Skrnavljenje spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka je uznemirilo javnost i istovremeno naišlo na oštru osudu.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve