Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Tužilaštvo naložilo policiji da sasluša učesnike incidenta na Cetinju

Šuković ističe da se osjećala ugrožena, povrijeđena i onemogućena da obavi službeni zadatak.

Osnovno državno tužilaštvo Cetinje naložilo je policiji da prikupi obavještenja od osoba koje su bile učesnici u incidentu koji se u utorak odigrao ispred Cetinjskog manastira kada je ekipu Televizije Crne Gore grupa sveštenika i nepoznatih mladića ometala u obavljanju novinarskog posla, potvrdio je Pobjedi portparol ODT Cetinje Duško Milanović.

Urednici Dokumentarnog programa Tanji Šuković i snimatelju Draganu Tomaševiću prvo sveštenici, a zatim i grupa mladića koja je izašla iz Cetinjskog manastira, nijesu dozvolili da snimaju materijal za njihovu dokumentarnu emisiju o Petru Zviceru, a prema navodima iz krivične prijave i brutalno ih izvrijeđali.

Šuković je u krivičnoj prijavi, između ostalog, navela da joj je jedno starije svešteno lice uputilo uvredu: ,,Lajavice lajava, koja laje na Televiziji Crne Gore. Ovo je Šukovićeva supruga“, dok je drugi, krupniji sveštenik kazao: ,,Znam ko je ona, Tanja Šuković rođena u Peć i izdala je i prodala sve svoje. Ne možeš ti biti Crnogorka iz Andrijevice“.

Šuković ističe da se osjećala ugrožena, povrijeđena i onemogućena da obavi službeni zadatak.

“Posebno me uznemirila činjenica da sveštena lica iz Crkve Srbije imaju toliko podataka o mom privatnom životu, pa se bojim da imaju i moju privatnu adresu i da znaju za moje, kao i kretanje moje djece i supruga”, zaključuje Šuković u prijavi.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, policija je juče tokom dana imala probleme u otkrivanju identiteta sveštenih lica koja su učestvovala u incidentu.

Snimatelj TVCG u svom iskazu u krivičnoj prijavi navodi da je ispred manastira snimao materijal za dokumentarac desetak minuta, kada je uočio grupu građanki sa transparentima.

“Kada su one prošle kroz kapiju manastira, krenuo sam za njima i stigao ih ispred ulaza cijelo vrijeme snimajući ih”, navodi Tomašević.

On objašnjava da ga je prvo jedno svešteno lice ometalo stavljajući ruku na kameru, a da su se naknadno u incident umiješala još dva.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve