Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Tužilački savjet: Razmotreno 11 pritužbi na rad državnih tužilaca

Tužilački savjet na današnjoj sjednici, delegirao je člana Tužilačkog savjeta Sinišu Gazivodu, za predstavnika Tužilačkog savjeta u Savjetu za vladavinu prava

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović, razmotrene su preporuke iz izvještaja NVO Akcije za ljudska prava o primjeni Strategije za istraživanje ratnih zločina državnog tužilaštva Crne Gore za 2021-2022.godinu.

Kako je saopšteno iz Tužilačkog savjeta, razmotreno je 11 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

“Donijet je zaključak da se od određenih državnih tužilaštava pribave sveobuhvatni izvještaji povodom postupanja u predmetima koji su formirani u vezi sa nelegalnom eksplatacijom šljunka”, navodi se u saopštenju.

Tužilački savjet na današnjoj sjednici, delegirao je člana Tužilačkog savjeta Sinišu Gazivodu, za predstavnika Tužilačkog savjeta u Savjetu za vladavinu prava.

“Na sjednici je takođe, delegiran kao član radne grupe za pregovaračko poglavlja 23 , Mithat Kuč VD sekretar Sekretarijata Tužilačkog savjeta”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve