Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Tužilački savjet imenovao na stalnu funkciju tužioce u Beranama, Kotoru i Podgorici

Obavljen je, kako se navodi u saopštenju, intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor dva državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici

Na sjednici Tužilačkog savjeta (TS), kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović, između ostalog, donijeta je odluka o izboru na stalnu funkciju Maje Rađenović Drakulić, državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, Marije Kažić i Siniše Milića državnih tužilaca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, i Ivane Vuksanović, državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, saopšteno je iz tog tijela.

Obavljen je, kako se navodi u saopštenju, intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor dva državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Tužilački savjet je, takođe, obavio intervju sa kandidatima za izbor 13 državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore. Usvojen je Plan sjednica Tužilačkog savjeta za 2023.godinu, kao i Plan klasifikacionih oznaka u Sekretarijatu Tužilačkog savjeta za 2023.godinu”, dodaju iz Savjeta.

Na sjednici je, dodaju, razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

“Savjet je konstatovao odluku o izboru v.d. sekretara Sekretarijata Tužilačkog savjeta na period od šest mjeseci”, zaključuju iz TS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve