Usvajanjem izmijenjenog Zakona o hitnoj medicinskoj pomoći stekli su se uslovi da Opština Tuzi dobila je saglasnost da se otvori jedinica hitne pomoći. Da su dobili zeleno svijetlo objavio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine.

Đeljošaj je krajem prošlog mjeseca uputio zahtjev da opštini sa 15.000 stanovnika treba takva služba. On je ukazao da im je najbliža hitna zdravstvena stanicau Podgorici, a zbog gustine saobraćaja dolazak ekipe bude problematičan.

Stanovnik Miralem Đoković ističe da je potrebno što prije otvoriti stanicu hitne pomoći.

“Potrebna je Hitna pomoć u mjestu. Dešava se da zbog saobraćaja hitna pomoć stigne sa zakašnjenjem zbog gužve u saobraćaju ili uopšte i ne mogu da dođu. Kada bi imali Hitnu pomoć ovdje, bilo bi lakše jer bi nam bila tu na svega nekoliko minuta, a bila bi i rasterećenija u odnosu na pod goričku zbog manje gustine naseljenosti”, kazao je Đoković.

Petar Prenkočević smatra da bi Opština Tuzi treba lo d a ima službu hitne pomoći, jer bi se time smanjilo čekanje na dolazak ekipe iz Podgorice.

“S obzirom da nemamo tu službu, ljudi sa ovog područja se prije odluče da sami odvedu bolesnika u Podgoricu, nego da čekaju da ekipa dođe, jer to može da potraje. Kao i svuda ima starih i bolesnih ljudi, tako da bi se formiranjem službe smanjilo čekanje i moglo bi da se brzo reaguje”, kaže Prenkočević.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve