Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Tužba protiv Pobjede jer nije objavila odgovor advokata na zlonamjerni tekst

Pobjeda, čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik Draško Đuranović, nije objavila odgovor u roku koji propisuje Zakon o medijima

Dnevni list Pobjeda 26. novembra objavila je sporni, krajnje zlonamjerni tekst pod naslovom: „Bećirović „uskočio“ na Abazovićevu listu“.

Povodom tog članka advokat Branko Čolović punomoćnik kompanije AD „Ski Resort – Kolašin 1450“ tražio je od Pobjede da objavi odgovor koji im je poslat elektronskom poštom u srijedu, 30.11.2022. godine, a takođe i preporučenom poštom u petak, 02.12.2022. godine.

Pobjeda, čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik Draško Đuranović, nije objavila odgovor u roku koji propisuje Zakon o medijima.

Zbog toga, kako saznaje Portal Aktuelno, Čolović će u ime njegovog klijenta „Ski Resort – Kolašin 1450“ podnijeti tužbu nadležnom sudu kojom će tražiti da sud naredi objavljivanje odgovora.

Sporni tekst Pobjede pun neistina

Odgovor advokata Čolovića na sporni tekst, koji Pobjeda nije objavila, Portal Aktuelno prenosi u cjelosti:  

PORTALU „POBJEDA“

Glavnoj i odgovornoj urednici Jovani Đurišić

Predmet:    Odgovor na članak objavljen na Portalu „Pobjeda“

                    26.11.2022. godine pod naslovom: „Bećirović „uskočio“

                    na Abazovićevu listu“.

Poštovana gospođo,

Obraćam Vam se ovim pismom kao punomoćnik kompanije AD „Ski Resort – Kolašin 1450“, po punomoćju koje dostavljam u prilogu, sa zahtjevom da u skladu sa članom 48 Zakona o medijima Crne Gore objavite sledeći odgovor kojim se pobijaju, dopunjuju i ispravljaju neistinite, nepotpune i netačno objavljene informacije u gore navedenom članku, a koje vrijeđaju prava i interese mog klijenta:

                                                               O D G O V O R

na članak objavljen na Portalu „Pobjeda“ 26.11.2022. godine pod naslovom: „Bećirović „uskočio“ na Abazovićevu listu“

Članak sadrži više neistinitih informacija u pogledu strukture vlasništva mog klijenta, kompanije AD „Ski Resort – Kolašin 1450“, koje se tiču vlasnika 14,33% akcija, kompanije „Beppler & Jacobson Limited“.

Nije istina da se radi o kompaniji koja je „registrovana u Britaniji“, niti je istina da je ta kompanija „registrovana 2001. godine“, kako se u članku navodi.

Takođe nije istinit navod iz članka da je u pitanju „firma sa ruskim kapitalom“.

Pored navedenih neistinitih informacija, u članku su iznijeti nepotpuni, a dijelom i netačni, podaci o poslovanju kompanije AD „Ski Resort – Kolašin 1450“, koji kod čitalaca mogu da stvore pogrešnu sliku da kompanija loše posluje.

Kapital AD „Ski Resorta – Kolašin 1450“ u iznosu od 8,8 miliona Eura nije „procijenjeni kapital“, kako se navodi u članku. Kapital društva nije procjenjivan. U pitanju je osnovni kapital od 10.171.000 Eura umanjen za pozitivne revalorizacione rezerve u visini od 2.465.000 Eura. „Ski Resort – Kolašin 1450“ nije, kako se navodi u članku, „potrošio“ 1,98 miliona, već se radi o ukupno iskazanim troškovima poslovanja u posmatranom periodu, u koje ulazi i amortizacija žičare – šestosjeda koji je plaćen 8 miliona, kao i amortizacija mašina za skijalište, vozila, skijašnice, itd.

Pored toga, uložena su velika sredstva u razvoj infrastrukture kao i u projekte za razvoj hotelsko-apartmanskih sadržaja. Neki od tih projekata su već revidirani i po njima se uveliko izvode obimni građevinski radovi, a radovi na pojedinim objektima su u završnoj fazi, što može da posvjedoči svako ko je posjetio skijalište. Sve ovo će u kratkom roku biti valorizovano kroz prihode društva, koje već ima značajna sredstva na svojim računima. Slična je situacija i sa kompanijom „Ski Resort Kolašin 1600“ d.o.o. koja je u vlasništvu kompanije AD „Ski Resort Kolašin 1450“.

U Budvi, 30.11.2022. godine,

Za AD „Ski Resort – Kolašin 1450“

iz Kolašina,

Advokat Branko Čolović iz Budve

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
08.12.2022-08:44 08:44

Pobijeda je zauzela stranu u dnevno političkom životu. Nažalost to je pretvara u glasilo koje širi govor mržnje i fake news.
Šteta nekada je to bila novina od riječi.

Tara
08.12.2022-12:00 12:00

Pobjeda..je velicanstveni crnogorski list..ako ovi kazu ..da to nije sve istina sto je napisano..treba prvo da se sve detaljno provjeri..sa Urednikom..i nezavisnom komisijom..a racune..mora prikazati..ako su bili previsoko–treba to preispitati sa drugim firmama..koliko bi to kostalo ako bi ta druga firma popravke radila..Ako se radi bez tendera..no oprilike..i preko prijateljstva..onda je i to krivicno djelo U svakom slucaju Pobjeda ne moze nesto ispravljati sta zeli Ski Resort..to mora da provjeri nezavisna komisija..