Ugledni svjetski neurohirurg iz Turske Memet Ozek uručio je ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću zvanični poziv za edukaciju crnogorskih ljekara u Istanbulu.

Ozek je Hrapoviću predložio da odabere ljekare koji će usvojiti najnovija znanja iz oblasti neurohirurgije u glavnom gradu Turske, kako bi mogli da u Crnoj Gori kreiraju svoj tim i unaprijede operativni program.

„Nama je trebalo 25 godina da dostignemo ovaj nivo medicinskih vještina, a ovim programom vama možemo pomoći da to ostvarite u mnogo kraćem roku“, kazao je Ozek.

On je objasnio da zadnjih pet godina na turskom Univerzitetu imaju program po kojem iz mnogih zemalja ljekari dolaze na edukaciju.

Hrapović se Ozeku zahvalio na uspješno izvedenim zahtjevnim operativnim zahvatima za jedan broj djece koja su iz Crne Gore bila na liječenju u Turskoj.

„Od tada nejake i slabe djece, pogođene bolešću, sada imamo oporavljene mlade ljude koji nesmetano žive svoj život i koje srijećem na ulici, na sportskim događajima, i na tome sam Vam posebno zahvalan, kao i svi građani Crne Gore“, istakao je Hrapović.

Ozek boravi u Crnoj Gori na poziv Hrapovića, a tokom posjete održao je stručno predavanje na Medicinskom fakuktetu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve