Vlasnik kompanije Alim Sanyai Ticaret A.S Naser Alim donirao je Kliničkom centru Crne Gore 30 električnih kreveta, najsavremenije tehnologije, kao i prateću opermu, u vrijednosti preko 43.000 dolara.

Pored električnih kreveta dio donirane opreme čine i stočići za ishranu pacijenata, stečeri, fotelje za primjenu terapije i sjedeće stolice.

Donacija je realizovana, uz podršku Ministarstva zdravlja i Generalnog konzula u Istambulu gospodijna Selima Like, kao i zahvaljujući dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa uglednim biznismenom iz Turske i izraz je poštovanja prema KCCG i prema svemu što se radi u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Zahvaljujući se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore donatoru, generalna ditektorica Direktorata za harmonizaciju propisa i međunarodnu sardnju Slađana Pavlović je istakla da je i ova, kao i prethodne donacije upućene Crnoj Gori, potvrda prijateljstava naroda i država i potvrda da Crna Gora ima iskrene prijatelje.

“Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim osavremenavanjem KCCG, a nastavićemo sa daljim unapređenjem tehnoloških I infrastrukturnih uslova rada ove ustanove. Napomenula bih samo da je tokom prethodne tri godine u infrastrukturno i tehnološko osavremenjavanje uloženo preko 15 miliona eura, dok je za ovu 2020. godinu samo iz državnog budžeta predviđeno više od 10 miliona eura. To jeste novac koji je usmjeren građaninu Crne Gore to jesu ulaganja koja treba da unaprijedekvalitet liječenja naših pacijenata, to jesu ulaganja koja treba unaprijede i uslove rada naših ljekara. Nadamo se i uvjereni smo da će zajedno i sa ovom doniranom opremom biti unaprijđen i komfor samih pacijenata. Koristim ovu priliku da se ujedno zahvalim KCCG, direktoru Jevtu Erakoviću na odličnoj koordinaciji aktivnosti u domenu rada ove ustanove, na dokazivanju liderske pozicije ove ustanove, ne samo u redovnim već vidimo i u varednim okolnostima”, naglasila je ona.

Eraković je kazao da je u pitanju isporuka najkvalitetnijih kreveta za smještaj naših pacijenata.

“Ovom donacijom ćemo poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite koju pružamo našim pacijentima. Veliku zahvalnost KCCG i država Crna Gora duguje donatorima, prije svega Alimu, koji je pokazao da ta nit koja spaja Crnu Goru sa svojim iseljenicima ne prestaje ni jednog trenutka i da se solidarnost pokazuje upravo u onim trenucima kada je najpotrebnije. Nadam se da će ovo biti prilika i za još veće unapređenje saradnje između KCCG i naših istaknutih iseljenika širom svijeta, a Klinički centar i zdravstveni sistem uspostavljenu značajnu saradnju u oblasti razmjene zdravstvih iskustava sa Turskom. Još jedna zahvalnost Kliničkog centra donatorima, a svakako i predstavnicima Ministarstva zdravlja, ko i našem diplomatskom konzulatu u Ankari i Instabulu, bez kojih ova donacija ne bi bila realizovana”, zaključio je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve