U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 45 kovid pozitivnih pacijenata, tri su životno ugrožena, jedan od njih je na respiratoru, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin. Među pacijentima je i desetogodišnji dječak koji se, kako je kazao, danas osjeća mnogo bolje i nada se da će uskoro ići kući. Ašanin je zadovoljan jer u toj zadravstvenoj ustanovi nema nijednog kovid pozitivnog medicinskog radnika.

“Od 45 pacijenata, 39 je hospitalizovano na Internom odjeljenju, pet na Odjeljenju psihijatrije i jedan je na Odjeljenju padijatrije. 3 pacijenta su, trenutno, životno ugrožena i smještena su u Jedinici intenzivne njege, jedan od njih je na respiratoru”, kazao je Ašanin u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

On ističe da je situacija pod kontrolom.

“Situacije je pod kontrolom što se tiče struke, ali u svakom slučaju upozoravajuća da još uvijek imao značajan broj oboljelih sa težom kliničkom slikom i upravo se takvi hospitalizuju u Opštoj bolnici Nikšić a teža klinička slika znači da su to pacijenti sa obostranom upalom pluća”, kazao je Ašanin.

Među oboljelim u toj bolnici ima i djece.

“Upravo imamo jednog dječaka starog 10 godina na odjeljenju Pedijatrije koji je primljen prije dva dana u dosta teškom stanju sa obostranom upalom pluća i uključena je odmah odgovarajuća terapija. On se danas osjeća mnogo bolje i nadamo se da će brzo ići kući”, kazao je Ašanin.

On je izrazio zadovoljstvo jer u toj zadravstvenoj ustanovi nema niti jednog kovid pozitivnog medicinskog radnika.

“To znači da se poštuju protokoli i da se striktno poštuje preporuka o nošenju zaštitne opreme. Nije ih bilo ni u prvom talasu”, zaključio je Ašanin.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve