Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Tri osobe uhapšene zbog krađe i krijumčarenja cigareta; oštetili državu skoro 1,7 miliona eura

Ustanovljeno je da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državanog tužilšatva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice

Službenici Uprave policije su zbog krađe i krijumčarenja cigareta iz skladišta u Luci Bar uhapsila tri osobe.

Iz Uprave policije saopštavaju da, nakon što je policiji 16. septembra prijavljeno od strane zaposlenih obezbjeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) sa Kosova sa prebivalištem u Baru, a koji su prevozili veću količinu cigareta, policija je izvršila vanredni pregled skladišta broj 2 Luke Bar u sklopu slobodne carinske zone.

Ustanovljeno je da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državanog tužilšatva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice.

“Preduzimajući dalje policijske aktivnosti identifikovana su lica odgovorna za ova djela. Radi prikupljanja obavještenja u službene prostorije su dovedeni Đ.V. (28) iz Bara koji je skladištar u Luci Bar u navedenom skladištu, N.F. i J.A Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica u poslednjih pola godine u više navrata otuđivali cigarete u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Đ.V. je, sumnja se, koristeći svoj položaj skladištara ulazio u navedeno skladište i iznosio cigarete dok su N.F. i J.A. otuđenu robu koristeći službeno vozilo špediterske firme, izvozili iz Luke Bar i transportovali na jedan parking prostor gdje su je predavali za sada nepoznatom licu za novčanu nadoknadu.

Osumnjičeni su na ovaj način pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 1.692.174 eura, a po osnovu neplaćenih pripadajućih dažbina.

Po naredbi sudije Osnovnog suda u Baru policija je izvršila pretres stanova osumnjičenih i tom prilikom je kod Đ.V. pronađeno 25 komada muncije u ilegalnom posjedu.

Takođe, policija je juče obaviještena od strane radnika obezbjeđenja AD Luke Bar da je u jednoj prostoriji skladišta broj 2 pronađeno 38 paketa cigareta za koje se pretpostavlja da potIču iz ovog skladišta. Daljim radnjama policije je utvrđeno da su te cigarete otuđene iz magacina gdje su bile uskladištene prija pretresa.

Đ.V. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se N.F. i J.A. terete za krivično djelo krijumčarenje. Lica su nakon saslušanja kod državnog tužioca privedena nadležnom sudiji za istragu koji je za njih odredio istragu 30 dana i oni su sprovedeni u UIKS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve