Zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi uhapšene su tri osobe – I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26) iz Andrijevice, i M.Š. (25) iz Danilovgrada, saopšteno je iz Uprave policije.

FOTO: Uprava policije

Rukovodilac Jedinice za opšti krimnalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović oglasio se povodom hapšenja osumnjičenih za paljenje zastave Crne Gore.

“16. februara oko 00,30 časova Dežurna služba Centra bezbjednosti Budva obaviještena je da je zapaljena zastava države Crne Gore koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala. Odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena. O predmetnom događaju upoznat je nadležni državni tužilac u Kotoru po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj i naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnog događaja i identifikaciji izvršilaca”, saopštio je Nedović.

Odmah nakon izrvšenog uviđaja, kako dalje navodi, službenici Centra bezbjednosti Budva preduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca predmetenog događaja.

“Pomenute mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica, a radi se o licima I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26)  godina iz Andrijevice, i M.Š. (25) godina iz Danilovgrada. U vezi navedenog upoznat je nadležni državni tužilac u Kotoru, po čijem nalogu su pomenuta lica lišena slobode dana 18.02.2020. godine u 01,30 časova zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 KZCG”, naveo je Nedović.

Imenovani su uz krivičnu prijavu danas privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru na dalju nadležnost i postupanje.

Podsjećamo, Zastava koja se nalazila na jednom privatnom objektu na Slovenskoj plaži zapaljena je u subotu veče.

Ovo nije prvi put da se skrnave crnogorski simboli. Prije nekoliko dana na društvenim mrežama obajvljen je skandalozan snimak na kom se vidi kako djeca iz jedne podgoričke škole cijepaju zastavu Crne Gore.

Takođe, brojne javne površine u skoro svim crnogorskim gradovima išarane su trobojkama.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve