Berane: Napadačima na Tomkića pritvor do 30 dana

Za 17 sati u Beranama je zakazan protest podrške porodici Tomkić, ali i zbog slučaja zlostavljanja djevojčice u tom gradu koji je šokirao javnost.

Milošu Radeviću i Novaku Petriću, koji su osumnjičeni da su pretukli Beranca Igora Tomkića određen je pritvor do mjesec, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Beranama.

To je potvrdio portalu Antena M tužilac Marko Bojović.

Osumnjičeni su za krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje.

Igor Tomkić je danas saopštio da uprkos brojnim reakcijama i obećanjima da će biti stavljena tačka na torturu koju preživljava više od godinu i po i dalje se ne osjeća bezbjedno.

„Ne, ja se ne osjećam sigurnijim, čak se još više brinem za svoju sigurnost i svoje porodice. Poslije svih izjava i reakcija uzburkale su se strasti pa prijatelji i članovi porodice grupe mladića koja mi je napravila sve ovo, i dalje objavljuje prijateće poruke na društvenim mrežama. I dalje vidim mržnju prema meni i mislim da se neće završiti na ovome, bez obzira ako se osude ovi momci, znam da će njihove porodice i prijatelji te grupe meni praviti možda još veće probleme nego ranije“, kaže on u izjavi Antena M.

Kaže da mu na kraju, jedino ostaje da se iseli iz Berana.

„Razmišljam o tome, to je jedna od najvjerovatnijih varijanti, jer vidim da ovdje policija meni ne želi da garantuje sigurnost. Zapravo, i ne želim da živim sa tim da mene policija čuva cijeli život. Nema tog građanina kojeg će policija čuvati 24 sata. Šta sada, treba li da živim ovdje 20 godina u Beranama i da me čuva policija, to neću da dozvollim ili da moju ćerku dovode civilnim ili službenim automobilom non stop, to ne želim “, kaže Tomkić.

Inače, za 17 sati u Beranama je zakazan protest podrške porodici Tomkić, ali i zbog slučaja zlostavljanja djevojčice u tom gradu koji je šokirao javnost.

Kako je kazao Tomkić, protest je u prvi mah podržao jer je mislio da je isključivo građanski. Međutim kada je saznao da ga iniciraju Mladi DPS Berane, saopštio je da nije za to, jer smatra da to može biti pogrešno protumačeno, te da ne želi da mu se na taj način pripisuje pripadnost bilo kojoj partiji.

Kako ističe, trebalo je da se ujedine sve partije, a ne samo jedna i da se digne glas protiv sve muke koja ga je zadesila i da zajednički protestuju. DPS Berane danas organizuje protest.

Podsjetimo, Tomkić je Anteni M ispričao kako duži period proživljava maltretiranja i teror od grupe huligana,koji mu doslovno zagorčavaju nekada miran život u gradu na Limu, uz poruku “Šta će jedan Hrvat ovdje?”.

Tomkić se i ranije obraćao kako lokalnoj samoupravi, tako i nadležnim institucijama.

Nakon njegove ispovijesti na Anteni M Tomkić je pretučen, a napadačima je određen pritvor do 72 sata.

Komentari

avatar