Samo tokom prethodnog vikenda, u Crnoj Gori se dogodilo 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe su zadobil teške tjelesne povrede, dok je njih devet zadobilo lake tjelesne povrede. Nažalost, djevojka od 19 godina je stradala od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi. Kako su saopštili iz Uprave policije uhapšeno je 26 vozača.

Zbog počinjenih prekršaja, u protekla tri dana, od strane saobraćajne policije, sankcionisano je čak 1178 vozača.

Kako navode iz policije i pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje.

“Ono što i dalje zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja, uhapšeno i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje. Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”, dodaju iz policije.

 

Od najdrastičnih kršenja koje je policija registrovala na crnogorskim drumovima u danima vikenda izdvaja se vožnja pod dejstvom alkohola u koncentraciji od preko dva promila alkohola u krivi i upravljanje vozilom pod dejstvom tri vrste droga.

“Naime, policija u Podgorici je uhapsila M.K. zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,02 g/kg alkohola u organizmu. On je priveden Sudu za prekršaje. Beranska policija je uhapsila D.M. iz Podgorice koji je upravljao pod djestvom opojnih droga. Odrađen je test na psihoaktivne supstance u nadležnoj zdravstvenoj
ustanovi gdje je licu D.M. utvrđeno prisustvo heroina, kokaina i metadon u organizmu. D.M. je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priveden Sudu za prekršaje u Beranama, kome je izrečena kazna zatvora od 15 dana, tri kaznena boda i četiri mjeseca zabrana upravljanja motornim vozilom”, objašnjavaju iz policije.

Apeluju na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve