Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Todorović optužio Milića za zloupotrebu položaja: Zbog otkaza okačio i transparent

Parolu je, prema pisanju Cetinjskog lista, postavio radnik na obezbjeđenju objekata u vlasništvu Prijestonice Cetinje Zoran Todorović.

Ograda gornjeg kompleksa nekadašnje Elektroindustrije “Obod” prije dva dana je osvanula “okićena” parolom “kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovječstvom”.

Parolu je, prema pisanju Cetinjskog lista, postavio radnik na obezbjeđenju objekata u vlasništvu Prijestonice Cetinje Zoran Todorović.

Kako je rekao, on je bio prinuđen da tako reaguje jer je dobio otkaz kao zaštitar imovine Prijestonice, zbog navodnog neprofesionalizma i nesavjesnog obavljanja posla, što kako ističe – nije tačno.

Sa druge strane, direktor Službe za zajedničke poslove Prijestonice Cetinje Luka Milić tvrdi da se trudi da podigne nivo organizacije i radne etike.

“Želim istaći da jedini kriterijum koji kao rukovodilac vrjednujem jeste profesionalan i savjestan odnos prema poslu i radnim zadacima, te sve moje odluke, pa i one koje su vrlo nezahvalne i nepopularne, proizilaze isključivo iz tog načela”, odgovorio je Milić na upit RTV Cetinje.

Todorović, međutim, navodi da od kada je Milić došao za direktora promjenom opštinske vlasti, izuzev sastanka upoznavanja, nijedan radni sastanak nijesu održali.

Kako dodaje, od Milića su tražili da im u cilju što kvalitenijeg obavljanja posla obezbijedi uniforme, sredstva prinude i službeni telefon, ali njihovi zahtjevi nijesu ispunjeni.

Todorović je Milića optužio i za zloupotrebu službenog položaja, jer je, kako kaže, omogućio trećem licu da u periodu od 5. do 16. decembra, a pojedinih dana i uz pomoć mehanizacije, kamionima, iznese veću količinu sekundarnih sirovina. Na taj način je, kaže, nanio štetu od više hiljada eura, a zbog sumnje na zloupotrebu 30. januara Milića je prijavio Upravi policije.

“Kao zaštitar obavijestio sam gospodina Milića da se vjerovatno vrši zloupotreba njegovog ovlašćena jer je primijećeno da nestaju sekundarne sirovine i iz drugih hangara koji nijesu naznačeni u fotografijama koje su nam poslate putem vajbera s napomenom da nemamo obavezu da izneseni materijal zaustavljamo i kontrolišemo. Poslije te moje intervencije primjetio sam da direktor Milić vrši određeni pritisak na mene, na način đe je počeo da dolazi s vremena na vrijeme da me kontroliše i prati moj rad iako je za taj dio posla zadužen šef i kontrolor. U tom njegovom pojačanom radu (možda i prekovremenom jer je dolazio u večernjim satima) jednom prilikom me našao đe ležim na otoman i gledam TV. Rekao mi je da to nije u redu i na moj odgovor da imam giht, samo je napuštio portirnicu. Ovo navodim iz razloga što je navedena situacija jedina primjedba na moj rad koja će se poslije pokazati kao navodno glavni razlog za moj otkaz”, navodi Todorović.

Objašnjava da se to dogodilo u decembru ali da je tada dobio produženje ugovora za mjesec, te da je 18. januara obaviješten da mu ugovor neće više biti produžen. Todorović tvrdi i da mu je direktor tada navodno rekao “da ima naših ljudi koji nemaju hljeba da jedu”.

Za tu tvrdnju je priložio i fotografiju zapisnika iz knjige evidencije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve