Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Todorović: Milić je napravio štetu

Povodom izjave koju je direktor Službe za zajedničke poslove Prijestonice Cetinje Luka Milić dao Radio Cetinju, reagovao je radnik na obezbjeđenju Zoran Todorović

Povodom izjave koju je direktor Službe za zajedničke poslove Prijestonice Cetinje Luka Milić dao Radio Cetinju, reagovao je radnik na obezbjeđenju Zoran Todorović.

Reagovanje prenosimo integralno.

Gospodin Milić u svome saopštenju za cetinjsku javnost navodi da on jedino vrednuje profesionalizam i savjestan odnos prema poslu i radnim zadacima, valjda indirektno govoreći da sam ja zbog neprofesionalizma i nesavjesnog obavljanja posla i radnih zadataka dobio otkaz – što nije istina i u što ćete se uvjeriti u daljem tekstu.

Prvo. Naveo bih par primjera što se tiče principijelnog, dosljednog, čestitog i poštenog rada gospodina Milića.

Kolega koji nije imao licencu za rad zaštitara dobio je od strane Milića plaćeni odmor, dok je meni rečeno da nijesam mogao da koristim odmor dok nijesam stekao licencu.

Kolega kojeg je navedeni gospodin Milić vidio neđe u pjacu za vrijeme njegovog radnog vremena đe se s društvom zadržao par sati, kažnjen je od strane Milića umanjenjem ličnog dohotka u određenom procentu. Dok sam ja navodno dobio otkaz zbog “ležanja u portirnici.”

Od kada je gospodin Milić došao za direktora promjenom opštinske vlasti, izuzev sastanka upoznavanja, nijedan radni sastanak nijesmo održali.

Ni jednom nam nije poslao higijeničarku da nam sredi radni prostor, a od obezbjeđivanja sredstava higijene za održavanje prostora da i ne govorim. Tako da smo morali sami da se organizujemo oko održavanja radnog prostora.

Toliko o navodnom savjesnom i profesionalnom odnosu gospodina Milića prema poslu o kojem postoje još brojni primjeri.

Drugo. Moja zaduženja i zaduženja mojih kolega su bila da se nalazim u portirnici na ulazu “Oboda” i povremeno da obilazim krug istog kao i hangare koji nijesu pod zakup.

Kako u devastaciji hangara učestvuju organizovane lupeške grupe koje sigurno mogu biti i opasne po nas, tražili smo da nam direktor Milić obezbijedi uniforme, sredstva prinude (biber sprej, suzavac, palicu, lisice itd.) i službeni telefon da bi mogli što kvalitetnije obavljati radne zadatke. Do toga nije došlo već smo samo dobili pismenu preporuku da moramo biti prikladno odjeveni na poslu (cipele, pantalone, košulja…), tako da smo i u tom dijelu bili onemogućeni da što kvalitetnije obavljamo radne dužnosti.

Što se tiče direktora Milića i njegovog prekoračenja službene dužnosti prema zaštitarima u kompleksu “Novi Obod”, mogu da izjavim da je gospodin Milić usmenom naredbom prema nama (zaštitarima) omogućio trećem licu da sa njegovom grupom radnika u periodu od 5. do 16. decembra, a pojedinih dana i uz pomoć mehanizacije, putem kamiona, iznese veću količinu sekundarnih sirovina. Na taj način je Milić zloupotrebljavajući službeni položaj napravio štetu imovini Prijestonice od više hiljada eura.

Kao zaštitar obavijestio sam gospodina Milića da se vjerovatno vrši zloupotreba njegovog ovlašćena jer je primijećeno da nestaju sekundarne sirovine i iz drugih hangara koji nijesu naznačeni u fotografijama koje su nam poslate putem vajbera s napomenom da nemamo obavezu da izneseni materijal zaustavljamo i kontrolišemo. Poslije te moje intervencije primjetio sam da direktor Milić vrši određeni pritisak na mene, na način đe je počeo da dolazi s vremena na vrijeme da me kontroliše i prati moj rad iako je za taj dio posla zadužen šef i kontrolor. U tom njegovom pojačanom radu (možda i prekovremenom jer je dolazio u večernjim satima) jednom prilikom me našao đe ležim na otoman i gledam TV. Rekao mi je da to nije u redu i na moj odgovor da imam giht, samo je napuštio portirnicu. Ovo navodim iz razloga što je navedena situacija jedina primjedba na moj rad koja će se poslije pokazati kao navodno glavni razlog za moj otkaz uz komentar da naši ljudi nemaju leba da jedu, a ti ležiš, a ja ti potpisujem platu. Navedena situacija se desila u decembru mjesecu, ali sam dobio produženje ugovora za januar mjesec, a onda kao što je cetinjska javnost upoznata 18. 1. sam usmeno obaviješten u portirnici od strane direktora Milića da mi neće produžiti ugovor od 1. februara zbog situacije u decembru mjesecu. Na moje pitanje, ako je to jedina zamjerka na moj rad, zašto mi je produžio ugovor u januaru mjesecu nijesam uspio da dobijem odgovor. Tek kasnije, u komunikaciji s Milićem preko sms poruka, dobio sam saopštenje da je on morao da mi da otkaz.

Iritiran njegovim stavom i odnosom prema meni, i kako sam o svemu još jednom detaljno razmislio, shvatio sam da se vjerovatno vrši zloupotreba službenih ovlašćena od strane direktora Milića tako da sam 30. 1. 2023. godine prijavio gospodina Milića Upravi policije OB Cetinje protiv koga se vodi predmet pod br. 75/2. Tako da će gospodin Milić imati priliku da obajsni svoj časni rad pred institucijama Crne Gore. Nadam se da će o odluci i zaključivanju navedenoga slučaja Milić upoznati cetinjsku javnost. A tačnost mojih navoda sigurno će se potvrditi, a provjeriće ih i tužilaštvo preko knjiga evidencije koje zaštitari svakodnevno vode o svojim aktivnostima i dešavanjima na radnom mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve