Koronavirus je jutros potvrđen kod jedne osobe u Tivtu. S obzirom na to da se radi o osobi koja je zaposlena u Javnoj predškolskoj ustanovi “Bambi”, u dogovoru sa predsjednikom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Sinišom Kusovcem, uprava ove ustanove obustavila je prijem djece u centralnoj jedinici i područnoj vaspitnoj jedinici u Donjoj Lastvi, saopšteno je iz Opštine Tivat.

FOTO: Boka News

“Ispitivanje kontakata i potrebna testiranja realizovaće nadležne epidemiološke službe”, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Dodaju da će o svim predstojećim aktivnostima i mjerama, roditelji će biti blagovremeno obaviješteni.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje podsjećaju građane na higijensko-sanitarne mjere – obaveznu upotrebu maski u javim zatvorenim prostorima, držanje distance i higijenu ruku i prostora.

Saopštenjem su se obratili i iz vrtića.

“Nakon izvršenog testiranja sinoć oko 23.00 potvrđeno je  prisustvo virusa covid 19 kod jedne vasptačice iz vaspitne jedinice Tivat, JPU “Bambi”. Sprovešće se sve epidemiološke mjere prema planu epidemiologa, baš kao što je rađeno i do sada. O  daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaviještena, a do sprovođenja kontrola, testiranje svih kontakata i svih ostalih neophodnih koraka, JPU neće raditi”, navode se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve