Pristalice SPC su tokom dočeka Nove godine u Tivtu, ispred bine na kojoj su nastupali muzičari, istakle transparente na kojima je pisalo: “Mi smo vojska patrijarha Pavla” i “Boka neda svetnije”.  Ovim činom je nekoliko mlađih pristalica Srpske pravoslavne crkve iskoristilo priliku da svoja vjerska opredjeljenja pokažu i tamo gdje im mjesto sigurno nije.

Sve se to vidi na fotografiji i snimku koje je CdM-u poslao čitalac iz Tivta.

foto cdm.me

Nezadovoljni zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u više gradova Crne Gore Mitropolija crnogorsko primorska i prosrpska opozicija organizuju okupljanja u crkvama i hramovima, koje nazivaju molebanima, nakon čega šetaju ulicama.

Primjetno je da je na tim okupljanjima većina mlađih osoba pa čak i maloljetnih, kojima se manipuliše, jer sigurno je malo ko od njih upoznat sa time šta je definisano usvojenim Zakonom. Posljednjih dana 2019. godine okupljene pristalice SPC, od jedva 20-ak godina starosti, su nasrtale i na policiju. Tada je bilo povrijeđeno nekoliko policajaca, a vinovnici tih incidenata su privedeni.

Takođe, na tim okupljanjima nisu primijećeni ni lideri Demokratskog fronta, iako se sve organizuje po njihovim direktivama. Oni su prije usvajanja Zakona u Skupštini na najprizemniji način iskazali svoje neslaganje-lomili skupštinski inventar, a kolege poslanike gađali flašama i čašama. Njihov vandalizam vidjeli su ne samo građani Crne Gore, već i svijeta.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je potpisao Zakon, i on stupa na snagu 8. januara.

Komentari

avatar