Opština Tivat će u privatno-javnom partnerstvu graditi stambeno poslovni objekat u centru Grada. “Ova poslovna odluka donijeće Opštini značajne jednokratne ali i dugoročne prihode, budući da se radi o prihodima od prodaje ali i zakupa prostora koji će tamo biti izgrađeni a čiji vlasnik će biti Opština Tivat”, kazao je predsjednik opštine Siniša Kusovac.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, Odbornici Skupštine grada danas su usvojili odluku o davanju saglasnosti Opštini Tivat za pokretanje postupka izbora partnera za gradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti P+3+Pk u zahvatu DUP-a “Tivat-Centar”.

Kusovac ističe da se ne radi ni o kakvoj gradnji stanova za zaposlene u Opštini ili lokalne funkcionere, već o gradnji za tržište.

“Ova poslovna odluka donijeće Opštini značajne jednokratne ali i dugoročne prihode, budući da se radi o prihodima od prodaje ali i zakupa prostora koji će tamo biti izgrađeni a čiji vlasnik će biti Opština Tivat”, kazao je Kusovac.

Opština Tivat, kako je saopšteno, za taj projekat daće svoju parcelu od 288m2, naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i tehničku dokumentaciju sa revizijom.

“Prema usvojenoj odluci, privatni partner u javno-privatno partnerstvo treba da uloži sredstva za gradnju, da izgradi objekat u skladu sa revidovanim Glavnim projektom (koji će biti sastavni dio tenderske dokumentacije), da objekat priključi na komunalnu infrastrukturu kao i da, nakon izgradnje i geodetskog snimanja, uknjiži objekat u katastar nepokretnosti”, saopšteno je iz Opštine.

Postupak izbora partnera sprovešće posebna petočlana komisija koju će imenovati Predsjednik opštine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve