Dvije osobe su stradale, a 26 je povrijeđeno u sudaru automobila i autobusa, koji se oko 8 sati i 20 minuta dogodio na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, u mjestu Bogetići. Oni su zbrinuti u nikšićku bolnicu.

foto rtcg.me

U udesu stradale su dvije ženske osobe J.J. (1978) iz Danilovgrada i M.V. (1984) iz Nikšića.

Naložena je obdukcija tijela stradalih. U toj nesreći povrijeđeno je 26 osoba, od kojih sedam teže. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Nesreća se dogodila kada su se sudarili minibus kompanije “Glušica” koji se kretao ka Podgorici, i automobila marke Folksvagen budvanskih registarskih tablica koji se kretao ka Nikšiću, nakon čega je minibus sletio u provaliju pored puta, a automobil udario u stijenu.

Vatrogasci, policajci i zdravstveni radnici izvlače tijela stradalih iz minibusa koji se nakon sudara prevrnuo.

Pacijenti zbrinuti, 19 na kućno liječenje

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin saopštio je na konferenciji za medije nove detalje o stanju pacijenata povrijeđenih u udesu.

”U 9 sati primljen prvi pacijent. Ukazana je pomoć 26 ljudi, dok je 19 vraćeno na kućno liječenje, sedam na bolničkom, pet je zadržano na intenzivnoj, jedan je na odjeljenju hirurgije, drugi na odjeljenju ortopedije. Djevojčica od devet godina je operisana zbog povreda unutrašnih organa. Za sada je dobro”, kazao je Ašanin.

”Na jedinici intenzivne svi su stabilnih parametara. Većinom imaju povrede i prelome ekstremiteta i povrede rebara. Moguće da će danas ili sjutra i dio njih biti operisan”, naveo je on.

”Opšta bolnica NK ima medicinske timove za vanredna stanja. Svi timovi su za pola sata bili u Opštoj bolnici na raspolaganju”, istakao je Ašanin.

Privedena žena zbog sumnje da je izazvala udes

Ruvodilac Osnovnog dravnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić saopštio je da je uhapšena D.T. zbog sumnje da je izazvala saobraćajnu nesreću u mjestu Cerovo na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u kojoj su život izgubile dvije mlađe ženske osobe, a 26 ih je povrijeđeno.

”Dežurni tužilac Željko Pejović je zajedno sa vještakom saobraćajne struke i ekipom Uprave policije završio uviđaj. Na osnovu do sada utvrđenih činjenica na licu mjesta, proizilazi sumnja da je D.T, koja je upravljala putničkim automobilom, svojim nepropisnim radnjama u saobraćaju izazvala nezgodu i izvršila krivično djelo – teško djelo protiv bezbjednosti u saobraćaju. Po nalogu dežurnog tužioca D. T.  je uhapšena” – kazao je Stevo Šekarić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve