Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

TENZIJE KULMINIRALE U VANJINOJ NVO: Da li će MANS ispitati veze Ćalović sa švercerima cigareta?

Ćalović Marković, koja je široj javnosti poznata pod nadimkom ''grantogutačica'' i njena manijakalna potreba za kreiranjem afera i targetiranjem ''zadatih meta'', bacila je u očaj većinu zapošljenih u MANS-u koji su razočarani zbog njene selektivnosti i sve glasnijih spekulacija o vezama sa visokopozicioniranim švercerima cigareta

Nevladinu organizaciju MANS, na čijem je čelu duboko kompromitovana, bivša vladina funkcionerka Vanja Ćalović Marković potresaju unutrašnje tenzije i konflikti koji prijete da ozbiljno ugroze dalji rad ove organizacije.

Ćalović Marković, koja je široj javnosti poznata pod nadimkom ”grantogutačica” i njena manijakalna potreba za kreiranjem afera i targetiranjem ”zadatih meta”, bacila je u očaj većinu zapošljenih u MANS-u koji su razočarani zbog njene selektivnosti i sve glasnijih spekulacija o vezama sa visokopozicioniranim švercerima cigareta.

Već godinama istaknuta grantogutačica je uz podršku ekipe medijskih reketaša iz koncerna V(ij)esti,  koji su uvijek bezrezervno davali  prostora za targetiranje ”meta”, u svojim javnim tiradama obavljala poslove policije, tužilaštva i sudova, optužujući i presuđujući, čak i kada proces nije ni pokrenut.

Međutim, kako su kazali izvori portala Aktueno dobro upućeni u rad ove NVO, Ćalović Marković ima sve manju podršku za svoje kapriciozne ispade, jer do izražaja dolazi njena selektivnost.

Selektivna Vanja

Odavno je poznato da je gratnogutačica, koja se još uvijek nalazi na čelu MANS-a, opsjednuta portalom Aktuelno, pogotovo nakon što smo dali veliki doprinos osujećivanju pokušaja lansiranja najnovije afere ”Pandora”. Ćalović Marković stoga nastoji da na najprizemniji način targetira vlasničku strukturu naše medijske kuće, pa i nakon hapšenja bivše predsjednice Vrhvonog suda Vesne Medenice, objavama na Tviteru pokušava da revitalizuje nepostojeću ”aferu” o kupovini zemljišta u Kolašinu koju je prije nekoliko godina lansirala sa svojim saradnicima iz reketaškog koncerna Vijesti.

Vanja Ćalović i Dejan Milovac: Već duže vremena se spekuliše o lošim odnosima u vrhu MANS-a, razlozi postaju sve očigledniji

Međutim, njene kolege iz MANS-a, već su počele da uviđaju da se radi o ličnoj opsesiji, selektinom targetiranju i pokušaju plasiranja nepostojeće afere po nečijem nalogu.

”I dok Ćalović Marković pokušava da ‘silom na sramotu’ progura nepostojeću aferu o prodaji zemljišta Vesne Medenice u Kolašinu, njenim saradnicima sve više bode oči njena selektivnost, pogotovo kad su u pitanju glavni šverceri cigareta iz takozvanog ‘klana Grand’. Ta selektivnost je već počela da izaziva tenzije unutar ove organizacije”, rekli su naši izvori dobro upućeni u rad NVO MANS.

Situacija je kulminirala nakon što je najbliži saradnik Ćalović Marković, direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac objavio istraživanje o ”neobičnim poslovnim transakcijama između porodice bivšeg uticajnog operativca policije i tajne službe, Zorana Lazovića i kompanije Bemax”.

Milovac je nakon objavljivanja istraživanja kazao da će ”način na koji je porodica Lazovića sticala imovinu morati da bude predmet pažnje nadležnih organa, u prvom redu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), ali i Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)”.

Dirnuo ”nedodirljive”

Kako saznaje portal Aktuelno, ovaj potez Milovca nije nimalo obradovao Ćalović Marković, koja već duže vremena u širokom luku zaobilazi temu koju je njen kolega otvorio, vezanu za poslovanje kompanije Bemax i osoba koje su sa njom povezane.

”Odavno su poznate priče o vezama Ćalović Marković sa navodnim švercerima cigareta, stoga ona pokušava na sve načine da nepostojećim aferama skrene pažnju sa onih koji su za nju ‘nedodirljivi’. Upravo je potez Milovca koji je objavio pomenuto istraživanje, čime je dirnuo ‘nedodirljive’ duboko potresao njegovu direktoricu”, rekli su naši izvori.

Da li Vanja štiti glavne švercere cigareta?

Kako su kazali ne bi bilo čudno da MANS na kraju završi sa istraživanjem njihove još uvijek aktuelne direktorice, prije svega  zbog sumnjivog načina na koji su ona i njen brat stekli stanove, upravo u zgradi Bemax-a u Podgorici!

Podsjetimo, dok je bila rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, i kada je sa te funkcije govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti, Ćalović Marković je zaboravila da odgovori na pitanje – ko je njoj i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima?

O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu. Iako je od tada prošlo 10 godina Vanja odgovor nikada nije dala. Spekuliše se da to nije jedini poslovno-privatni odnos Ćalović Marković i ove grupe, što bi, ako su objektivna istraživačka organizacija, MANS trebalo detaljno da istraži.

Štiti Kardinala, Juniora i Komitu

Osim što izbjegava osjetljivu temu o dodjeljenim stanovima, direktorka MANS-a se ”pravi luda” kada su u pitanju osobe za koje se spekuliše da su na vrhu ”kriminlane hobotnice” u Crnoj Gori.

U nedavnom gostovanju na TV Vijesti, koji važi za platformu za lansiranje Ćalovićkinih ”afera”, postalo je očigledno da ona prećutkuje ključna pitanja i izbjegava priču o suštini problema organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

Ćalović Marković nije se upitala odakle transkript razgovori Miloša Medenice u medijima, da li će tužilaštvo ispitati kako su dokumenta dospjela u medije i ko je dozvolio (čitaj proslijedio) da se baš slučaj Medenica, od milion drugih poruka, nađe u javnosti? Da li je cilj bio da se, kako smo pisali, kreiranjem ciljane afere skrene pažnja sa vrha kriminalne hobotnice?

Ada Bojana ”plače” za grantogutačicom

Upravo je voditelj emisije skrenuo pažnju na taj problem konstatacijom da – ’’mi ne znamo ko su Komita, Kardinal i Junior, i ko se krije iza nadimaka koji su se pominjali u kriptovanoj komunikaciji’’.

’’Ne znamo i pitanje je kad ćemo saznati i pitanje da li ćemo ikad saznati’’, bio je odgovor grantoprežačice na jednostavno pitanje, nakon čega je ekspresno zaćutala,  skrenula priču sa te teme i počela da slaže floskule o ’’nereformisanoj partiji kao što je DPS’’.

Krajnje je simptomatično što je jedna osoba koja vrši verbalnu tiradu kad god joj se za to ukaže prilika, tek tako zaćutala kada su se pomenuli nadimci Kardinal, Junior i Komita!?

Pitanja koja su se nakon tog gostovanja otvorila su duboko potresla njene saradnike u MANS-u. Jer odakle ona zna da osobe koje se kriju iza tih nadimaka nikada neće biti procesuirane? Da li Ćalović Marković zna ko se krije iza tih nadimaka, pa smatra da su ’’nedodirljivi’’, ili je u pitanju nešto mnogo očiglednije?

To su samo neka od pitanja (osim onih o stanovima) koja bi istraživački tim MANS-a trebalo da postavi svojoj direktorici, ukoliko se odluči na istraživanje njenih privatnih i poslovnih poduhvata.

U svakom slučaju postalo je očigledno da je Ćalović – Marković, koju je sada već odlazeća vlast koristila za dnevnopolitičke potrebe, istrošena i da joj postaje sve teže da lansira afere i selektivno targetira mete kao što je to radila u ”zlatnim grantoprežačkim vremenima”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
19.04.2022-15:30 15:30

Ovi koji su je finansirali sa njima je i dijelila pare od projekata.Ambasadori,konzuli…To treba istražiti a progovoriće neki nezadovoljni iz MANS-a to je sigurno.A brat dobro navučen na bijelo i alkohol.Ja tipujem da će Milovac zvani prase,prvi propjevati.

Tara
19.04.2022-20:27 20:27

Ova je zena..toliko zla nanijela drzavi CG..da CG ni dan danas nije uspjela da udje u EU..Mi ,kao drzava..imamo nevjerovatne stete sto je ova zena iznosila..stm da CG ocrni kao najveca kriminalna zemlja..

džudović
19.04.2022-20:36 20:36

Zaboraviste Tankosić Kelija koji je MANS-u dodjeljivao grantove a MANS angažovao njegovu suprugu na projektima koji su finansirani iz tih grantova. Keli je zaposlio Vanjinog brata a Vanja i Keli su posebna priča i nije za javno komentarisanje. Muka mi bude kad čujem Vanju da priča o korupciji i sličnim stvarima.

Kardinal
20.04.2022-11:01 11:01

Plaćam 15 dnevni odmor Dalmatinerima na Adi Bojani!

Crnogorka
20.04.2022-11:03 11:03

Ova Cetnikusa je toliko zla nanijela CRNOJ GORI da bi se trebao zabaviti i EVROPSKI SUD toliko je lazi i podvala izjavila za DPS-GOS MILA DJUKANOVICA da ni pas nebi izasrao sta je sve slagala i podvalila -KO DRUGOM JAMU KOPA SAM U NJU UPADA!!!!

Raznio
15.05.2022-12:42 12:42

Ma usla je ona duboko u to,kao grandovci i dalmatinci u nju. Ali bih je ipak dobro okupao i tako (citaj moj Nik). Spale bi joj naocare od penala iza.