Četvrtak, 21 Oktobra, 2021
Rubrika:

SUŠTINA NAŠE SVAKODNEVNICE Svetosavski kult, vjeronauka i pedofilija

Dok se čeka epilog jalovih pokušaja rekonstrukcije lešine propale anarho-vlade na čelu sa živopisnim Zdravkom Krivokapićem, crnogorska javnost posljednjih nekoliko dana bruji o pedofilji i vjeronauci - temama tijesno vezanim za Crkvu Srbije, koja ima veoma jaku operativnu bazu u Crnoj Gori.

Kilavi pokušaji destruktivne grupe diletanata koji trenutno obavljaju vlast, da neočetničkom rekonstrukcijom anarhističke vlade gurnu Crnu Goru u još dublji mrak svetosavske teokratije, nije bila jedina tema koja je ovih dana okupirala domaću javnost.

Pitanja koje se sve češće provlače kroz javni diskurs su napadi pedofila i uvođenje vjeronauke u škole, a ove delikatne teme direktno su povezane sa Svetosavskim kultom krvi i tla, koji se u Crnoj Gori vodi pod zlokobnim akronimom SPC.

Neočetniča rekonstrukcija ”ostroške vlade” po nalogu zvaničnog Beograda, i ubacivanje DF-a, filijale Vučićevog SNS-a u izvršnu vlast, još uvijek se odvija samo na nivou spekulacija i ”gađanja saopštenjima”. U narednom periodu biće interesantno vidjeti da li će naši takozvani ”zapadni partneri” konačno učiniti nešto da pomognu većinskom narodu u Crnoj Gori koji je zarobljen čizmom destruktivne klerofašističke vlade nesposobnih kvislinga.

Ako ne što drugo, očekuje se da će se makar držati principa zapadne demokratije koje formalno zastupaju. Ili, ako već neće pomoći Crnoj Gori da se izbori protiv neočetničke, velikosrpsko-ruske pošasti, onda bar ne podržavati ove destruktivne snage.

 Guranje društva u mrak teokratije

Dok se čeka epilog jalovih pokušaja rekonstrukcije lešine propale anarho-vlade na čelu sa živopisnim Zdravkom Krivokapićem, crnogorska javnost posljednjih nekoliko dana bruji o pedofilji i vjeronauci – temama tijesno vezanim za Crkvu Srbije, koja ima veoma jaku operativnu bazu u Crnoj Gori.

Crnogorska vlast sa svojim šefom Jovanom Mićovićem

Visokopozicionirani pop Jovan Mićović alijas Joanikije, koji je nakon nasilnog ustoličenja na Cetinju prozvan pancirno-diverzantski vladika kazao je prije tri dana da je ”obaveza crkve da se zalaže za uvođenje vjeronauke u školama”. Ova izjava izazvala je lavinu oštrih reakcija, što je i razumljivo, jer pozivom na uvođenje ovog kontroverznog predmeta jasno je stavljeno do znanja da mračnjačka, klerofašistička, parapolitička grupa koja kontroliše vladu, želi regresiju, desekularizaciju i vraćanje Crne Gore u srednjevjekovni mrak.

Osim toga, SPC je posljednja organizacija koja ima pravo da podučava o vjeri, religiji, hrišćanstvu i generalno o teološkim pitanjima. Svetosavski kult, čiji visoki zvaničnik Mićović poziva na uvođenje vjeronauke, nije ni vjerska niti hrišćanska organizacija, već političko-finansijski konglomerat sa jakim vezama u bezbjednosno-obavještajnom sektoru susjedne države.

Mamon – bog Crkve Srbije, Ilustracija

Satanizam u srži Crkve Srbije

Treba podsjetiti da je portal Aktuelno pisao da SPC kao organizacija nema nikakve veze sa pravoslavljem niti sa hrišćanstvom, a dokaze za ove tvrdnje možete pročitati u tekstovima koje smo ranije objavili na ovim linkovima:

Svetosavska crkva u službi antihrista (1): “Što me kušate, licemjeri”

Svetosavska crkva u službi antihrista (2): “Ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je u vas jedan Otac, na nebesima”

Svetosavska crkva u službi antihrista (3): “Vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne osjećaš”

Osim što je antihrišćanski nastrojena, zbog kršenja gotovo svih jevanđeljskih načela, SPC se može smatrati organizacijom koja je bliska satanističkoj doktrini. U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju zvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Stoga i ne treba da čudi što je SPC, kao legitimni predstavnik svetosavskog kulta ”krvi i tla” bila glavni duhovni pokretač gotovo svega zla, razaranja i ratova koja su zadesila region bivše SFRJ, o čemu možete opširnije čitati na OVOM LINKU.

Profesor vjeronauke za osnovne i srednje škole u Crnoj Gori, Ilustracija

Podsjetimo, pod patronatom SPC decenijema unazad slave se najveći zločinci kao nacionalni junaci, a neke od njih srpska crkva stavlja i u ikonostase manastira, među “Hristove vojnike” – na primjer četničkog vođu i kvislinga iz Drugoga svjetskog rata Dražu Mihailovića. Među svecima SPC su čuveni dokazani koljač i monstrum Maca Vukojičić, a kako smo već naveli osnivač ove ideologije Nikolaj Velimirović otvoreno je glorifikovao Hitlera i podržavao progon Jevreja, a proglašen je za sveca.

Kao glavni zastupnici  nacionalizma unutar Svetosavskog kulta ”krvi i tla”, istakli su se učenici jednog od utemeljivača ekstremne fašističke svetosavske ideologije Justina PopovićaAmfilohije Radović, Artemije Radosavljević, Atanasije Jevtić i Irinej Bulović.

Sva četiri Justinova ”svetosavska jahača apokalipse” su se našli u vrhu SPC, kao episkopi. Njih četvorica, uz patrijarha Pavla, predstavljali su “idejni sinod” SPC koji je podržavao gotovo sve ratne akcije srpske vojske, opravdavao zločine i relativizovao genocid.

Stoga je jasno zašto ova malevolentna organizacija ne može da govori o vjeri, pomirenju, hrišćanstvu i uopšte religijskim pitanjima!

SPC i pedofilija

Osim vjeronauke, goruća tema koja je ovih dana zaokupljala crnogorsku javnost su sve učestaliji seksualni napadi na djecu, o čemu smo već pisali.

Loša kaznena politika za pedofiliju, broj slučajeva u konstantnom porastu, Vlada i poslanici koji ne reaguju na apele građana i veoma slab rad na suzbijanju i jačanju zakonskog okvira za prevenciju ove pošasti. Sve su ovo zabrinjavajući problemi čije rješavanje ne možemo očekivati u skorije vrijeme jer su nalogodavci trenutne crnogorske vlade iz Crkve Srbije, na čelu sa Jovanom Mićovićem, prepoznati kao zaštitnici pedofila.

Direktor sigurne kuće za pedofile Jovan Mićović sa saradnicima iz patrijaršije i vlade Crne Gore

Portal Aktuelno prošle godine objavio je seriju od tri teksta u kojima smo na osnovu ispovijesti bivšeg monaha Bojana Jovanovića predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve. Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC pod pokroviteljstvom Mićovića, tadašnjeg vladike budimljansko-nikšićkog.

Na promociji svoje knjige “Ispovest Kako smo ubili Boga” Jovanović je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije, nakon čega je NVO Montenegro International podnijela krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu za prikrivanje pedofilije protiv Mićovića i Mitropolije crnogorsko-primorske. Kako još uvijek nije bilo zvanične reakcije od strane SDT-a, ova NVO se nedavno obratila Specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću otvorenim pismom.

Na osnovu svega izloženog jasno je što je glavna kočnica, odnosno kamen koji visi oko vrata Crne Gore i koji onemogućava normalno funkcionisanje društva.

U.P.A.

Najnovije

Opština Bar: Dobra saradnja podijeljena sa učesnicima Dunavske konferencije o vodama

Međunarodna asocijacija udruženja vodovodnih društava u slivu rijeke Dunav – IAWD, sa sjedištem u Beču, organizovala je godišnju konferenciju iz sektora voda – Dunavska...

Bečić: Svako ko se protivi dogovoru unutar ove parlamentarne većine je za povratak na...

Izvještaj Evopske komisije jasno ukazuje na potrebu kadrovskog jačanja Vlade, razdvajanja obimnih ministarstava i stabilnosti parlamentarne većine, kako bi nastavili reformske procese, napisao je...

Žrijeb grupa za SP u Kataru 1. aprila

Žrijeb grupa za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine biće održan 1. aprila 2022. Grupe će tako biti određene samo dan nakon kongresa FIFA,...

Marković: Političko djelovanje zavisiće od mojeg opredjeljenja i potreba države

Kako ću politički djelovati u budućnosti zavisi samo od mojeg opredjeljenja i potreba moje države, kazao je za Portal RTCG poslanik Demokratske partije socijalista...

Nikolić: Država je talac Vlade, za loš izvještaj EK najodgovorniji Krivokapić

Najodgovorniji za šestomjesečnu blokadu demokratije u CG i loš izvještaj EK je premijer, koji odbija da pokrene pitanje povjerenja svog kabineta, poručio je poslanik...

Najčitanije

Povezano

Tepić: Palma doživio civilnu smrt, pamtiće se kao organizator pedofilije

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocijenila je da je predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, optužen za podvođenje žena i maloljetnica...

MCP: Rješenjem nije stečeno novo pravo, već ispravljena greška u unosu podataka

Novo rješenje Uprave za katastar uopšte nije tretiralo pitanje vlasništva nad zemljištem, na kojem i dalje, neustavno, Prestonica Cetinje figurira kao nosilac prava svojine...

VUČINIĆ: Vlada nas za račun Srbije ponovo vodi u propast

Za aktuelno.me Piše: Stevo Vučinić Perom jednoga visokopozicioniranoga činovnika, Vlada je ispisala političku platformu s koje će djelovat u Crnoj Gori i prije nekoliko dana objavila...

Perović: Crkve Srbije postupa po principu mudrosti Ibarske magistrale, uzmi sve što ti život pruža

Gost današnje "Drugačije radio veze" bio je predsjednik crnogorskog P.E.N. centra, filozof Milenko Perović. Govoreći o odluci vlasti da Cetinjski manastir upiše na Crkvu Srbije,...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
23.09.2021-18:08 18:08

Sta reci, slike govore vise od hiljdu rijeci.

gagi
23.09.2021-20:05 20:05

Dako koji od ovih srbijanskih popova “frezenkuje”Bocaljuba,nije tu nesto dobro.

Sumnjivo je to
23.09.2021-20:37 20:37

Gagi pricase da tebe u tkz CPC tepaju Gagica. A da ti Nenadu Čanku, koga simpatises i falis , tepaš Neško. Tkz mitropolitu Mihailu i ti i Neško tepate Micika.

Ha20
23.09.2021-21:33 21:33
Reply to  Sumnjivo je to

A kako tepaju tebi jligavi Rovcicu koji nema ni m*da a ni mozga da se predstavi sa punim imenom kada daje komentare vec to radi na ovakav podmukao nacin i misli da je anoniman ????