Glavni odbor SUPCG je na sjednici održanoj 16. septembra donio odluku da se od Vlade Crne Gore traži uvećanje zarada za sve zaposlene u državnoj upravi, lokalnim upravama i pravosuđu.

SUPCG

Kako kažu, davno je sazreo trenutak da se traži povećanje zarada. Nadaju se da će Vlada imati razumjevanja i za ovaj dio svojih službenika kao što ima razumjevanja i za ostale.

“Poslednje uvećanje bilo je davne 2016 godine sa donošenjem zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i to je uvećanje bilo do minornih pet %.

Tražimo od Vlade CG da obezbjedi sredstva za uvećanje plata,a ubjeđeni smo da sredstva postoje,  jer kao što je sva javnost upoznata para ima za sve drugo osim za običnog radnika”, naveli su iz SUPCG.

Oni apeluju na Vladu  da dobro obrati pažnju i da izađe u susret njhovom zahtjevu, da nađe način i uveća plate za 15 odsto, i da na taj način umanji, kako su kazali, sve veće nezadovoljstvo državne i lokalne administracije, kako bi uspjeli makar malo ispratiti sva ona uvećanja cijena i sve skuplji život.

“Takođe od Vlade CG zahtjevamo da se pod hitno privede kraju usaglašavanje, odnosno izmjene granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa, jer su svi rokovi za navedeno probijeni”, kazali su oni.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve