Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Šuković rasformirao Radonjićev tim u Specijalnom policijskom odjeljenju

’’Logično je bilo da nakon smjene Radonjića, veoma bliskog Katniću i Lazoviću, bude potpuno rasformiran i njegov tim. Novi šef specijalnog policijskog odjeljenja očigledno namjerava da krene u ozbiljnu borbu sa kriminalom, a to ne može da radi sa osobama koji su potencijalni saradnici kriminalaca’’

Novoimenovani načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković rasformirao je čitav tim bivšeg čelnika ovog odjeljenja Dragana Radonjića, saznaje portal Aktuelno.

Ovaj potez Šukovića, kako su nam kazali dobro upućeni izvori, bio je potpuno očekivan ukoliko SDT želi da uđe u ozbiljnu borbu sa organizovanim kriminalom.

Bivši šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, važio je za kadar blizak bivšem pomoćniku direktora Uprave policije Zoranu Lazoviću, ali i doskorašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Upravo su Lazović i njegov sin Petar, od strane Europola označeni kao pripadnici kavačke kriminalne organizacije, a Katnić je prije dva dana, čini se nesvjesno, javno priznao da je kao dio te grupe prikrivao njihove ilegalne radnje.

’’Logično je bilo da nakon smjene Radonjića, veoma bliskog Katniću i Lazoviću, bude potpuno rasformiran i njegov tim. Novi šef specijalnog policijskog odjeljenja očigledno namjerava da krene u ozbiljnu borbu sa kriminalom, a to ne može da radi sa osobama koji su potencijalni saradnici kriminalaca’’, rekli su naši izvori.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović odmah nakon stupanja na dužnost počeo je da pravi novi tim saradnika sa kojim planira borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je insistirao da bude smijenjen sada već bivši šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, kao i da kompletan sastav aktuelnog SPO-a bude promijenjen.

Osim remonta SPO, Novović, se nedavno obratio Tužilačkom savjetu tražeći da mu odobre raspoređivanje novih tužilaca u Specijalno državno tužilaštvo (SDT), kako bi mu u naredne dvije godine pomogli u radu.

Novović u SDT dovodi tužioca iz ODT Podgorica Vukasa Radonjića, višu državnu tužiteljku iz Podgorice Tanju Čolan Deretić i kandidata za tužioca Jovana Vukotića.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
06.05.2022-09:04 09:04

Ovaj Sukovic je najvece nistavilo u Crnu Goru nesoj od nesoja inace “kvalifikovani spijun”SPC