Sudija Apelacionog suda Ramo Striković, kod koga je utvrđeno da je zaražen koronavirusom, za Pobjedu je kazao da je od ponedeljka 15. juna na bolovanju, te da nije u Vijeću sudija koji rade na predmetu zbog kog je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević danas bio u tom sudu.

Foto: rtcg.me

“Niti sam sudija u vijeću koje odlučuje o presudi za pokušaj teorizma, niti sam poslanika Milana Knežević viđao, niti se sa njim srijetao. Skoro deset dana sam na bolovanju, u izolaciji sam i, srećom, osjećam se dobro. Kneževićeva priča je samo prizemni pokušaj da se skrene pažnja sa odlučivanja o presudi Višeg suda”, rekao je Striković.

Od svih članova Vijeća sudija kojim predsjedava Striković, kao i od pripadnika stručne službe danas su, prenosi Pobjeda, uzeti uzorci koje će analizirati Institut za javno zdravlje.

Striković je prije petnaestak dana bio na svadbi u Rožajama, gdje se i inficirao.

Knežević je, danas u Skupštini, rekao da je bio u Apelacionom sudu gdje je trebalo da se održi ročište vezano za žalbe na presudu za predmet pokušaj teorizma i ustvrdio da ga niko nije obavijestio da postoji opasnost od inficiranja koronavirusom.

“Bio sam tamo sat. Nakon toga sam iz medija saznao da je sudija Apelacionog suda zaražen koronavirusom. Niko me o tome dok sam tamo bio nije obavijestio, niti sam obaviješten da li su sudije ili pripadnici policije imali kontakt sa tim sudijom.. Tražim od vas da tražite informacije od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Instituta za javno zdravlje o ovome. Ako je tačno, ovo je direktno ugrožavanje našeg zdravlja i pokušaj da se onemogući da učestvujemo u izbornoj kampanji kroz različite forme djelovanje i očekujem da se predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica izjasni da li je korona ušla u crnogorske sudove”, kazao je Knežević u parlamentu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve