Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine, nastavljeno je danas u Višem sudu, saslušanjem Kemala Đečevića, Miomira Jakšića, Dragana Đukića i Čedomira Popovića, koji su ostali pri ranijim izjavama koje su dali pred specijalnim tužiocem.

Popović, vlasnik “Carina”, kazao je da je spreman da raskine ugovor, Opštini zemljište koje je kupio ukoliko je time Glavni grad oštećen.

Do danas se ništa tamo nije ni počelo graditi, čime je najviše izgubio Glavni grad, rekao je Popović, dodajući da je nevjerovatna bila cijena koja je postignuta na javnoj licitaciji, kada je cijena metra kvadratnog bila veća nego za kvadrat stana. On je dodao da je sreman da raskine ugovor, vrati zemljište a Glavni grad njemu novac.

“Planirao sam da tamo gradim market, na parceli od 3.300 kvadrata koju sam kupio 2002. godine, ali taj posao još nije realizovan. Najviše je izgubio glavni grad, za neplaćene komunalije i nova radna mjesta”, dodao je on.

Mugošu terete da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom Aerodromu.

Bivši gradonačelnik Podgorice je ranije odbio da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju Carine, i kategorički negira krivicu.

Na narednom ročištu, koje je sudija Vesna Pean zakazala za 13. jun, trebalo bi da bude saslušana Nada Stanišić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve