Predstavnik Poreske uprave Dragoljub Nikolić nije se danas u podgoričkom Višem sudu izjasnio da li je crnogorski budžet oštećen usljed utaje poreza i pranje novca za koje se terete lider PzP-a Nebojša Medojević i još 11 osoba, prenosi Pobjeda.

foto: Pobjeda

Nikolić je kazao da će se izjasniti o eventualnoj šteti nakon što se upozna sa spisima predmeta.

Na ovo je negodovala odbrana optuženih navodeći da optužnica nije mogla da se podigne bez inicijative Poreske uprave za koju se sada ispostavlja da ne zna ni da je oštećena.

Sljedeće suđenje zakazano je za 12. februar.

Podsjećamo, lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović, navodi Pobjeda.

Komentari

avatar