Ukoliko Univerzitet Crne Gore ne odgovori pozitivno na zahtjeve u što skorijem roku bićemo prinuđeni da protestima blokiramo Rektorat, saopštili su iz Studenske inicijative.

Univerzitet Crne Gore

Još jednom pozivaju Studentski parlament da ne usporava proces tražeći studentima  potpise i zahtjeve posebno kako bi oni eventualno odreagovali, već da, kako dodaju, što prije uz pomoć svoja tri člana u Upravnom odboru pokrenu inicijativu da se UO UCG izjasni prema zahtjevima koji su danas predali studentI  uz preko 1000 potpisa studenata, a skupljeni  su za samo nekoliko sati.

“Dakle pozivamo Vasilija Ivanovica, Amara Rastodera Milenu Šekularac da kao predstavnici SPUCG u UO UCG postupe po zahtjevima studenata i predlože donošenje  odluke o odobravanju vanrednih rokova sa ostalim članovima Upravnog odbora UCG.  Takođe poručujemo menadzeru Karijernog centra UCG Ivici Todoroviću da ako je toliko dobro raditi na crnogorskom primorju uz sadašnje uslove i plate, slobodno svoju fotelju Karijernog centra u kojoj je sjeo odmah nakon prestanka funkcije u SPUCG, zamjeni sa nekim od sezonskih poslova na primoriju”, ističu iz Studentske inicijative.

Pozivaju Todorovića da im objasni u čemu je problem da UCG napravi  ustupak studentima i omogući im da polažu i da na osnovu svog znanja dobiju ocjenu, kako bi, kako ističu,  neometano mogli da učestvuju u WAT programu, koji nudi desetostruko veće zarade, ali i iskustva u odnosu na poslove crnogorskih biznismena.

“Napominjemo da koristi od WAT programa ima i država u kojoj studenti unose svoj zaradjeni novac i time ostvaruju realan prihod. Pozivamo sve studente da ne odustaju već da se izbore za svoja prava koja ih sleduju. UCG mora pratiti potrebe studenata, pa ako je potrebno i  izmjenom statuta ili lex-specijalisom. Studenti imaju pravo da zajedno sa profesorima mijenjaju pravila po potrebama studenata, neka to pravo i iskoriste”, jasni su iz Studentske inicijative.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve