Oko 500 studenata obratilo se čelnim ljudima u Ministarstvu prosvejete Damiru Šehoviću, Muberi Kurpejović i Branki Tanasijević, ističući da Univerzitet Crne Gore nema sluha za potrebe studenata.

Ilustracija

“Obraćamo Vam se povodom odluke Univerziteta Crne Gore da studenti koji treba da upišu specijalističku 2020/2021 godinu pređu na samofinansiranje u iznosu od 500 evra po semestru. To se, takođe, odnosi i na generaciju 2021/2022”, navodi se u otvorenom pismu studenata.

Kako su istakli, u jeku krize virusa korona i više je nego izvjesna ekonomska kriza koja slijedi, a posljedice te nadolazeće krize već se uveliko osjećaju.

“Studentima je onemogućen sezonski rad kojim bi eventualno zaradili novac za školarinu, a da ne govorimo o ekonomskom stanju porodica u Crnoj Gori koje su takođe itakako pogođene trenutnom situacijom. Budući da je u pitanju odluka koja diskriminiše studente (to su jedine dvije generacije kojima su ukinuta budžetska mjesta) tražimo od Vas da hitno reagujete i utičete na potpuno ukidanje navedene odluke”, poručuju sudenti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve