Povodom „Međunarodnog dana čitanja stripova u javnosti“ – JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor sa „Udruženjem strip autora Crne Gore” organizovao je 28. avgusta u Atrijumu Kulturnog centra. program pod nazivom STRIPOVANJE.

Stripovanje u Kotoru

Strip autori Ozren Miždalo, Simon Vučković i Nikola Ćurčin održali su radionicu crtanja, nakon čega je uslijedila promocija prvog broja strip magazina „Stripovanje“ čiji je urednik Simon Vučković.

Izražavajući zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih na strip radionici, Vučković se zahvalio Kulturnom centru, izdavaču prvog strip magazina u Crnoj Gori, sa željom da njegova publikacija zaživi i postane dio programske aktivnosti u vidu izdavaštva, makar na tromjesečnom nivou.

“To bi, prije svega, zavisilo od saradnika, polaznika škole stripa, jer je Prvi broj okupio veliki broj afirmisanih strip autora, početnika i saradnika sa prostora bivše Jugoslavije”, kazao je Vučković.

“Stripovanje” je ujedno bilo i najava XIV „Hercegnovski festival stripa“, koji počinje danas.

“Crtanje, izložbe, prezentacije, berza stripa, muzički programi i sve ono što prati festival dešavaće se tokom šest septembarskih dana i ove godine u Herceg Novom, na najljepšim lokacijama i svi će moći da uživaju u veselim likovima devete umjetnosti Predstavićemo prvu reviju autorskog stripa na prostoru države, urednika Simona Vučkovića koji ujedno obilježava i 25 godina rada na stripu”, kazao je u Nikola Ćurčin.

Prvi strip magazin u izdanju JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor štampan je u koloru, u tiražu u 1.500 primjeraka i može se kupiti na kioscima TABACCO PRESS-a po cijeni od 2,50 eura.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve