Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Stranka pravde i pomirenja: Hitno zabraniti izvoz peleta

Stranka pravde i pomirenja aktivno je pratila stanje na tržištu peleta u državi i svjedoči katastrofalnom stanju u koje je dovedeno stanovništvo, saopšteno je iz te partije. Oni poručuju da treba hitno zabraniti izvoz peleta

Stranka pravde i pomirenja aktivno je pratila stanje na tržištu peleta u državi i svjedoči katastrofalnom stanju u koje je dovedeno stanovništvo, saopšteno je iz te partije. Oni poručuju da treba hitno zabraniti izvoz peleta.

“Naime, kao da nije bilo dovoljno poskupljenje od preko 100 odsto na osnovu prošlogodišnjih cijena sada smo u situaciji da ni po tim cijenama građani ne mogu doći do istog”, kazali su iz Stranke prave i pomirenja (SPP).

Država, ocjenjuju oni, mora hitno reagovati, ako joj je “stalo do stanovništva i donijeti totalnu zabranu izvoza makar do kraja godine”.

U SPP tvrde da kada bi se danas donijela odluka o zabrani da ni, kako ocjenjuju, dva mjeseca ne bi bila dovoljna da se snabdiju sva domaćinstva a grejna sezona, naglašavaju, u mnogim gradovima sjevera je već počela.

“I pored teškog socioekonomskog stanja koje je evidentno na sjeveru države, država ne brine da li će ta domaćinstva uopšte i uspjeti da prezime, te se pitamo da li se ovo namjerno radi kako bi se još više otežao život i realizovao novi egzodus stanovništva!? Još jednom podvlačimo da je potrebna hitna zabrana izvoza i ograničenje cijene peleta inače pozivamo građane da kroz proteste utiču na odluku Vlade da zabrani izvoz peleta jer su države regiona odavno pokazale brigu za svoje stanovništvo i zabranile izvoz još tokom ljeta”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve