Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Stomatološka komora razočarana odlukom Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade

Stomatološka komora Crne Gore obavještava javnost da je duboko rezignirana i najblaže rečeno, razočarana odlukom Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade da se pomenuta Nagrada za životno djelo ne dodijeli primarijusu dr Milenku Lainoviću

Stomatološka komora Crne Goreje duboko rezignirana i najblaže rečeno, razočarana odlukom Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade da se pomenuta Nagrada za životno djelo ne dodijeli primarijusu dr Milenku Lainoviću, saopštili su iz te Komore.

Reagovanje Stomatološke komore Crne Gore na odluku Komisije o dodjeli Trinaestojulske nagrade za životno djelo prenosimo integralno:

Stomatološka komora Crne Gore obavještava javnost da je duboko rezignirana i najblaže rečeno, razočarana odlukom Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade da se pomenuta Nagrada za životno djelo ne dodijeli primarijusu dr Milenku Lainoviću.

Naime, dr Milenko Lainović je cio svoj radni vijek proveo u Crnoj Gori, tokom nevjerovatnih – 57 godina rada u stomatološkoj struci! Zubarski zanat je počeo da uči kao dječak sa 10 godina u predratnoj Kraljevini SHS, da bi tokom II Svjetskog rata, u porušenoj Podgorici radio kao jedini zubar, sa svega 15 godina.

Medicinski fakultet – stomatološki odsjek, upisao je u septembru 1948. godine u Zagrebu, a šestogodišnje studije završio 1954. godine, kao prvi student koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu-stomatološki odsjek Sveučilišta u Zagrebu, od 96 upisanih studenata I generacije. Tako je postao prvi diplomirani stomatolog u istoriji Zagrebačkog sveučilišta i prvi diplomirani stomatolog u Crnoj Gori.

Dr Lainović je utemeljivač stomatološke službe, stomatoloških škola i edukacija u Crnoj Gori:

• Prvi primarijus – stomatolog u Crnoj Gori – 1968.godine

• Prvi oralni hirurg u Crnoj Gori – 1969.godine

• Osnivač Udruženja zubozdravstvenih radnika Crne Gore – 1955.godine

• Osnivač Stomatološke sekcije Crne Gore – 1971.godine

• Osnivač prve Srednje škole za zubare, zubne tehničare, medicinske laborante i sanitarne tehničare –prva škola takve vrste u Crnoj Gori – 1961.godine

• Jedini stomatolog iz Crne Gore koji je bio Predsjednik Udruženja stomatologa SFR Jugoslavije – 1972.godine

• Organizator prvog naučno-stručnog skupa u Crnoj Gori iz oblasti stomatologije – 1976.godine

• Prvi ljekar u Crnoj Gori koji je započeo obradu preloma kostiju lica i vilica konzervativnim i operativnim putem

Stomatološka komora Crne Gore je predložila Primarijus dr Milenka Lainovića za pomenutu Nagradu za životno djelo. To ističemo javnosti, jer se iz svih medijskih navoda ne može saznati ko su ostali predlagači za 56 kandidata. Zašto se takve informacije kriju od javnosti Crne Gore?

Takođe, Stomatološka komora kao predlagač nije dobila obrazloženje odluke Žirija da se Trinaestojulska nagrada za životno djelo ne dodijeli dr Milenku Lainoviću.

Netransparentnost rada Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade je očigledna, a zašto je to tako neka sudi javnost u Crnoj Gori!

Svojim radom, humanošću, stručnim i ljudskim kvalitetima, velikim doprinosom razvoju, afirmaciji i unapredjenju stomatologije, oralne hirurgije i ljekarskih organizacija u Crnoj Gori, Primarijus dr Milenko Lainović je ostavio trajan pečat na vrijeme u kojem živi, u kojem je stvarao i djelovao, posvetivši čitav svoj život zdravstvu, stomatologiji i hirurgiji, maksimalno poštujući humana načela svoje profesije.

O njegovom djelu najbolje svjedoče njegovi pacijenti iz svih krajeva bivše SFRJ, a sudovi nekih Komisija za njih su najmanje bitni !

Predśednik Stomatološke komore Crne Gore spec. dr Vladimir V. Jovetić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
29.06.2024-15:56 15:56

Nedodjeljivanje 13.julske nagrade za životno djelo primarijusu dr. Milenku Linoviću, je posledica srpskh okupatorskih marioneta u aktuelnoj vlasti Crne Gore. Svaka država na svijetu ponosila bi se sa dr. Milenkom Lainovićem. Generacije Crnogoroca i Crnogorki prenosiće s koljena na koljeno veličanstveno djelo i plemenitost primarijusa dr. Milenka Lainovića. On nije mogao dobiti državvnuj nagrad 13.jul za životno djelo, jer clj sadašnje okupatorske,fašističke, sluganske srbiji vlasti CG, jeste da uništi Crnu Goru, da uništi njeno postojanje, da izbriše sve veličansveno što je Crna Gora ostvarila u svojoj hiljudogodišnjoj istoriji. GOSPODINE PRIMARIJUS DR. MILENKO LAINOVIĆU, DIVNI ČOVJEČE, VELIKI NAUČNIĆE I STRUČNJAČE, CRNOGORCI… Pročitaj više »

Baka
29.06.2024-17:33 17:33

Sve receno je tacno. Sramotno je da ljudi poput kolege Lainovica i velike dive nase muzike Branke Šćepanovic ne dobiju nagradu a da ona ode polusvijetu cija je anticrnogirska djelatnost dobro znana. Nesretni Dragan Koprivica kolut naprijed. Netalentovani i bez sluha – harmonikas . Doktor ruskog jezika koji ne zna da govori na tom jeziku. Groteska iz Parking servisa . Naravno samo nesto tako moze izaci iz povarene misli jednog Želidraga Nikcevica. Koji je i zlikovcu genocidnom , Radovanu Karadzicu dodjelio nagradu za poeziju. Pi