Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Što ovo bi sa oslobodilačkom catarom brate Abaze?

Trajektu su nađenuli ime  ''30. avgust'', a u kakvom je stanju to mu je pravo ime. Simbol je to početka propasti crnogorske države i svih njenih institucija.

Piše: Slavko Mandić

Olinjala, stara, ofucana catara, što pušta na sve strane, klepetalo od koje zvoni Boka dok brekće URU duže s jedne na drugu stranu zaliva, zaždila se juče ujutro po sred radnog mjesta. Nestvarna slika. Umjesto da prevozi putnike i automobile „oslobođenom“ trajektnom linijom, ovaj se isluženi starac, kojega niko nije htio do naši domaći umovi, kojima Dalmatinci naplatiše glupost šestostruko, dimio ka ognjišta na Njegušima kad se s pozne jeseni i zime suše pršute nadaleko čuvene.

Ovim poslovnim poduhvatom vijeka, sad je već svima jasno, pozabaviće se Specijalno državno tužilaštvo. Tačnije, već se zabavlja. Ima tu igranke koja će trajati do duboko u mrklu noć.

Trajektu su nađenuli ime  ”30. avgust”, a u kakvom je stanju to mu je pravo ime. Simbol je to početka propasti crnogorske države i svih njenih institucija. Krstili su ga štetočine, bijesne i osione. Prepune mržnje prema svemu što je bilo i što je istinski valjalo. Ovi, niti znaju niti umiju. Dokopali su se novca pozajmicama, poreskim pritiscima na civilni sektor, i još po nečim što se ispituje tamo đe treba. Bez sumnje, ispitaće se i onda će svima bit jasnije što je brat Abaz činio i za čiju računicu i interes.

Milo je zaždio cataru, čuće se od Jakova velečasnog, popovskog tragikomičara. U predizbornoj kampanji požar na catari će mu dobro doći da pokaže miljenicima što mu bivši rade i čime se sve služe da ga uklone s političke scene i dozvole mu da bude kalif umjesto kalifa. Iznogud domaće proizvodnje, „evropejac“ s priličnom dozom nevaspitanja ne vodi kampanju kao čovjek koji ima dostojanstven stav o crnogorskim tradicionalnim vrijednostima, koji ga obavezuje da na čeljade liči. On neskriveno mrzi, baš kao što i neskriveno laže.

Śetimo se samo protesta na Cetinju još u prvom krugu preśedničke kampanje kad je grupa patriota poručila Jakovu što o njemu misli, pośećajući ga na svu odvratnost i fašizoidnost njegove izjave da nije važno ako na Belvederu pogine desetak Crnogoraca. Niko ga takao prstom nije. Samo se preko njega prevalio njegov saputnik, čuvar, što li je, tjelohranitelj i bačio ga na zemlju, đe mu je prirodno stanište.

Tada je i to što se zove Milojko saopštilo da je bilo guranja i ničega više. Danas laže pred drugi krug prešedničkih izbora i proziva Đukanovića da je na njega poslao njegove jurišnike. Zna populista da to prijenja uz narod njegove kaste, one koji će mu dat glas dok mu put ka tronu, što bi bilo najveće crnogorsko zastiđe svih vremena, osvjetljava naloženi badnjak zvani „30. avgust“.

Sprdnja narode. Zar nije? A vi nastavite ga grcate uz staru cataru i mladoga junošu, populistu i prevaranta, koji dok ovo pišem, s popovima ustrojava evropsku agendu rusko-srpske proizvodnje.

I dok gori catara, śetimo se one, brata Abaza: Kome se ne sviđa ona prva šklopocija, neka ide okolo zaliva.

Bezočna oholost naroda koji je voljan da okrene i drugi obraz. Pa udrite klerošovinisti. Pokažite sav bogati izdajnički repertoar svima. Stići će  vas božja, nemojte misliti da neće. Baš kao i vaš 30 avgust.

Kad tad!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kapetan
25.03.2023-07:14 07:14

Ne vozio se ja sa ovom krkačinom.
Abaza neka vozi do kraja njegove čuvene omražene politike.

Garo
25.03.2023-07:24 07:24

Klepetalo ka i Dritanga.
I za ovu havariju će im Milo biti kriv.
Nadam se da će i oni zadimit 2.aprila i konačno ugasit!

xxy
25.03.2023-07:31 07:31

-Desio se manji kvar – pucanje prilikom zagrijavanja prenosnog kaiša na pomoćnom motoru, a ne glavnom. Tako da je bio dim a ne požar na brodu, koji je brzo riješen. Milo je zaždio cataru,…da jeste i te kako je zazdio ,Firmu Pomorski Saobracaj koja je prihodovala milione punila Drzavni Budzet i PIO i imala dosta ustedjenih para na svom racunu , Milo je oduzeo drzavi Crnoj Gori i predao za sitnu nadoknadu bahartim kumovima koji suto platili nekakvim obveznicama stare stednje ne stvarnu vrijednost i 20/tak godina zaradjivali milione a drzavi davali mrvice. A sto se tice starosti trajekata, pa… Pročitaj više »

Vicko
25.03.2023-07:51 07:51

Da ni je Merlin bila na 30 avgust?
Nema je za čudo.
Ispušit će i drugoga aprila i ugasit.

xxy
25.03.2023-08:09 08:09

Milo je zaždio cataru,…..
Da je zazdio 2004 tadasnje 4 catare i pustio ih da potpuno izgore pa da ih onda potopio , ali da je ostavio drzavi Koncesije , i Preduzece Pomorski Saobracaj i to para na racunu sto su imali , bolje bi bilo i drzavi i narodu nego sto ih je namjenski namjestio kumovima.
Iznajmili bi neke trajekte za pocetak a za ovih 20/tak godina imali bi svoje novije trajekte a ovake otisli su milioni kumovima a procenti onima kojim su im pomogli u privatizaciji a drzavi mrvice sitne.

xxy
25.03.2023-08:24 08:24

Što ovo bi sa oslobodilačkom catarom brate Abaze?
Pa bi to sto je brat Abaz vratio drzavi Koncesije koje prave milione , nije ih privatizaovao i dao kumovima u Ulcinj kako Milo njegovim .
Eto to bi ,Abaz u ovom slucaju radi u korist drzave , kao sto je vratio Solanu, Zeljezaru , pokusava i Luku Bar i Trajekt za Bari, Sume na Sjeveru itd itd ,za razliku od Milovih burazersko /kumovskih kombinacija.

Mucka
25.03.2023-08:41 08:41

Budale Crnogorske -prvo se nadje Poznati prodavac ( Srpski Kralj )pa se sedne pice kafa Rucak-DOGOVOR  Kupac ( Srpska CG ) ! Ponuda sve na papire Vrijednost 12x veca Pare se uplate sve regularno sarena laza BUDALAMA i dobijes svoj dijo Eura onako kako si se dogovorijo !To je ta prevara koju oni za sve Rade !Tako je i kod TENDERA ZA SVE nista bez kako gazda odluci Ja tebe namestim najvisom ponudom ti mene Euro lopovski !Vjerujte svaki Tender je Namjesten uz proviziju koja se dobija -DRZAVA SE TAKO KRADE !To vam je gos. Medojevic sve objasnijo za Spajica !

Miralem
25.03.2023-08:49 08:49

Ovo ko je kupijo za svaku je osudu i onaj ko mu je prodao -JEDNAKO SU KRIVCI -KRIVICNO DA ODGOVARAJU-MITO  SE KAZNJAVA NA ZAPADU 12 GODINA Dali vas je sramota u ovako lijepoj CG donosite smece da nas potrujete ka na CETINJE! Najtacnije IME nam je dao onaj SPAJICEV BRAT iz USA-BUDALE ! To nam je znak sa kakvim Budalama Spajic-Milatovic imaju posla !

Lovćenska vila
25.03.2023-09:17 09:17

Bi to da će brat Abaz brzo kod brata Miloševića ako je pravde.
Sve čega se dofatio u dim pasa.
Vigare,trajekt i ostale lupeško populističke kombinacije maloga firera.

Anonim
26.03.2023-16:41 16:41

Zadimio 30. avgust