Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Stanković: Neću se povući, u penziju kad za to dođe vrijeme

Svi tužioci Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) na proširenoj sjednici, neposredno pred Tužilački savjet, izjasnili su se da ne žele da budu vršioci dužnosti VDT-a

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković saopštio je da se neće povući pred licima sa potjernica. On je to kazao u izjavi za Dan, odgovarajući na pitanje da li će se povući sa funkcije kako bi omogućio nesmetanu istragu o snimcima navodne korupcije u tužilaštvu.

foto CdM

“Nema povlačenja pred podmetanjima lica sa potjernice i onih koji podržavaju napade na lični i profesionalni integritet i autoritet. Čitav svoj dosadašnji životni i radni vijek živio sam i postupao časno i pošteno. Tako ću i otići u penziju, kad za to dođe vrijeme”, rekao je Stanković za Dan.

Svi tužioci Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) na proširenoj sjednici, neposredno pred Tužilački savjet, izjasnili su se da ne žele da budu vršioci dužnosti VDT-a.

Oni su, kako je Danu potvrđeno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, smatrali da Stanković treba da obavlja tu funkciju do izbora novog VDT.

To nije naišlo na odobravanje pojedinih članova Tužilačkog savjeta, koji smatraju da sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva nema zakonsko ovlašćenje da predlaže vršioca dužnosti već konkretno rješenje utvrđuje Tužilački savjet.

Stankoviću mandat ističe 7. oktobra, kada bi Tužilački savjet trebalo da donese odluku o vršiocu dužnosti. Na sjednici održanoj prije tri dana odbijeno je da se raspravlja o tome, uz obrazloženje da je preuranjeno govoriti o tome. Pet članova Tužilačkog savjeta bilo je za to da se odredi v. d, dok je pet bilo protiv.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve