Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković pozvao je nadležne državne organe da utvrde punu istinu nakon objavljivanja snimka, na kome je, navodno, sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji tvrdi da preko njega ide novac do Stankovića.

Ivica Stanković

“Bilo je tokom moje karijere raznih pokušaja diskreditacije, ali nijesu uspjeli, jer časno i zakonito radim svoj posao. Neće uspjeti ni sada, iako se radi na režiji na kojoj bi pozavidio i Hičkok”, kazao je Stanković na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj, međutim, nije odgovarao na pitanja medija zbog, kako je pojašnjeno, unaprijed preuzetih obaveza.

Stanković je pozvao sve koji imaju bilo kakav dokaz da je potkupljen “da odmah izađe sa tim”.

“Neka niko ništa ne čeka, neka odmah objavi sve što tvrdi da ima. Ja sam miran, jer takvih dokaza nema, niti ih može biti. Nije prijatno ovo što se događa. Borba protiv organizovanog kriminala i ovo nosi sa sobom”, rekao je Stanković.

On smatra da ekonomski moćni ljudi žele da na svaki način izbjegnu odgovornost.

“Tajming za ovo nije slučajan. Na pragu je VD stanja u Tužilaštvu i možda treba eliminisati nekog ko ne odgovara”, rekao je Stanković.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ja kazao da je “gospodin Stanković vrstan čovjek i pravnik, bez ijedne mrlje”.

“Sve ovo se dešava zbog ogromne količine novca koji smo mi blokirali, koji smo već oduzeli kriminalnim grupama”, naglasio je Katnić.

Tužilac Katnić je saopštio i da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković neće podnijeti ostavku, jer bi to, kako je istakao, “bilo popuštanje ovoj drugoj fazi kompromitovanja”.

“Ja je nijesam podnio, a bilo je traženo na više mjesta. Konferencija je organizovana da se pokaže pod kakvim su pritiskom tužioci, i kakve režije se vrše da bi se Tužilaštvo kompromitovalo”, rekao je Katnić na konferenciji za novinare.

Specijalno državno tužilaštvo je sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića je tokom 2018. godine, označilo kao člana kriminalne organizacije. On je prije nekoliko dana napustio Crnu Goru i nalazi se u jednoj evropskoj zemlji, saopštio je Katnić, na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj povodom juče objavljenog snimka o navodnoj korupciji u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Uprkos tome Vujošević nije bio suspendovan jer, kako tvrdi Katnić, nije bilo zakonskog osnova.

Optuženi biznismen Duško Knežević, objavio je sinoć audio snimak na kom se čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji navodno tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Na konferenciji za novinare je saopšteno da je sekretar tužilaštva Nenad Vujošević osumnjičen da je 2018. godine postao dio organizovane kriminalne grupe, koju je organizovao Duško Knežević.

Knežević je, po saznanjima tužilaštva, preko Vujoševića pokušao da utiče na tužioce i da ga obaviještava o tome šta se planira.

Vujošević je osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivzakoniti uticaj. On je u avgustu ove godine, postupajući po nalogu Kneževića stupio u kontakt sa postupajućim tužiocem, te posredovao da se jedno lice pusti na slobodu i da mu se ne odredi pritvor, iako su za to postojali zakonski uslovi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve