U narednih mjesec dana opserviraće se stanje u vrtićima u okviru naše ustanove, ponašanje djece i neće biti uvođene bilo kakve promjene. Tek nakon navedenog perioda, sačiniće se detaljan prijedlog koji će biti svakako razmatran od strane Upravnog odbora Ustanove, saopštio je direktor ove predškolske ustanove Vuk Stanišić.

Vuk Stanišić

“Kada je riječ o ishrani, pojašnjenja radi, ponavljamo da je predloženo samo povećanje razmaka između obroka, odnosno, umjesto da doručak bude oko devet sati, a ručak iza 11 sati odnosno svega dva – dva i po sata kasnije, sada je predloženo da doručak bude u slično vrijeme tj. između 8:30 i 9 sati, užina oko 11 sati, a ručak oko 13 časova”, objašnjava on.

Kako dodaje Stanišić, što se tiče odmora, ideja je bila da samo u starijim grupama spavaju ona djeca koja budu željela, dok bi ostala djeca iz starijih grupa provodila vrijeme u mirnim aktivnostima.

“Dakle, ideja o promjeni režima odmora i spavanja se odnosi prvenstveno na starije grupe. U srednjim grupama eventualno bi mogla postojati ta mogućnost, ali samo u slučajevima izričitih zahtjeva i saglasnosti roditelja. Jasno je da ćemo, obzirom da je ta stavka u javnosti izazvala najviše dilema, saslušati, kao i do sada, sve što je sugerisano na tu temu i uz informacije iz samih vrtića i mišljenja stručnjaka, napraviti konačni predlog za Upravni odbor. O svemu će naravno roditelji biti blagovremeno informisani”, naglasio je on.

Napominje da je gore navedeno, predloženo upravo u najboljem interesu djece, da se poklapa sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, kao i da su ovakvi predlozi prethodnih godina dolazili upravo od roditelja i roditeljskih udruženja.

“No, nema sumnje da je jedina ispravna ona odluka koja je proizvod stava kako uprave, tako i drugih uključenih strana, te ćemo u narednom periodu komunicirati sa javnošću na ovu temu, kao i roditeljima djece koja pohađaju ustanovu Đina Vrbica”, dodao je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve