Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

SS NASTAVLJA DA UZURPIRA DRŽAVNU TERITORIJU: Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Kada je u pitanju nelegalna gradnja i uzurpacija državnog zemljišta takozvana SPC je po tom pitanju neprikosnovena u Crnoj Gori. Ova uzurpatorska organizacija koja služi kao ispostava velikosrpske hegemonije u Crnoj Gori, uzurpirala je, ilegalno izgradila ili oskrnavila stotine objekata na teritoriji države.

Svetosavska sekta (SS) parapolitička organizacija poznata i kao Srpska pravoslavna crkva (SPC), nastavlja da obilježava teritoriju koju je okupirala. U utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako navodi portal Boka News, devastacija ambijentalnog pejzaža u Boki se nastavlja kao i trend postavljanja vjerskih obilježja.

Postavlja se pitanje ko je dozvolio ovu vrstu narušavanja pejzaža, kao i kome i kakvu poruku šalje SPC postavljanjem ovakvih objekata, u 21. vijeku.

Nakon postavljanja metalnog kontejnera u vidu crkve na Rumiji 2005. godine, krsta koji je postavljen i osvijetljen iznad Risna, krstionice na Ostrvu Cvijeća izgrađene bez dozvole, murala Amfilohiju u H.Novom i Tivtu, ovog julskog jutra, kako navodi Bokanews, smo se probudili prvo sa izgrađenim putem prema lokaciji iznad Bijele, a već sljedećeg dana sa ogromnom metalnom konstrukcijom krsta koji dominira u krajoliku ovog dijela Boke Kotorske.

Kada je u pitanju nelegalna gradnja i uzurpacija državnog zemljišta takozvana SPC je po tom pitanju neprikosnovena u Crnoj Gori.

Ova uzurpatorska organizacija koja služi kao ispostava velikosrpske hegemonije u Crnoj Gori, uzurpirala je, ilegalno izgradila ili oskrnavila stotine objekata na teritoriji države.

Uzurpirala je kilometre kvadratnih zemljišta, livada, pašnjaka i šuma, a poznata je po tome da zauzme svaki komad zmljišta koji im se svidi i na njemu izgradi bazu.

Da ne bi ulazili u stotine slučajeva vezanih za divlju gradnju takozvane SPC, navešćemo samo dva najupečatljivija slučaja – nelegalno postavljeni limeni kontejner na Rumiji i ilegalno izgrađanu ”krstionicu” – operativnu osmatračnicu na Miholjskoj prevlaci, o čemu je Portal Aktuelno pisao više puta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
10.07.2024-11:30 11:30

ada OLOŠ zvana SS i tzv.SPC !

HN HN HN
10.07.2024-12:21 12:21

Ovaj casni krst su postavili Bijeljski domacini u cast nasih predaka ,a na zdravlje i spasenje nas i nasih potomaka, povodom 200 god od izgradnje crkve
Polaganje Rize presv. Bogorodice.
Pa jasno vam je da svestenici SPC-a nijesu ni monteri,ni dizalicari nego je ovo postavljeno sa velikim trudom i voljom vjernoga naroda .
Budimo dostojni potomci svojih predaka,veselimo se i radujmo se.
Sve vam zdravo i veselo bilo Bijeljski domacini.

Seoca
10.07.2024-12:57 12:57

Odmah minirajte to leglo nacističko-fašističke sekte SS!!

Zašto je krst u Bijeloj trebalo postaviti naopako - Pasus
10.07.2024-13:47 13:47

[…] Zakrštavanje teritorije, proces čija je (za sada posljednja) epizoda novopodignuti krst iznad Bijele, već je viđeno. Evo: https://www.aktuelno.me/crna-gora/ss-nastavlja-da-obiljezava-teritoriju-osvanuo-veliki-metalni-krst… […]

HN Calling
10.07.2024-15:14 15:14

Evo vec danas ,samo par dana poslije postavljanja Casnog Krsta interesovanje turista za boravak u Bijeloj je udvostrucen.
Ovim putem obavijestavam nase cijenjene goste da sada ne krecu na put jer su nam trenutno svi smjestajni kapaciteti popunjeni na relaciji od Kamenara do Igala.
Ovaj krst nam je dar od BOGA.

janko-HN
11.07.2024-10:43 10:43
Reply to  HN Calling

koliko je častan po.erem ti se na njega

HN Calling
11.07.2024-12:19 12:19

@janko-HN

Nemas ti blage veze sa Novim jer su Novljani kulturni ljudi.
A ti se mozes po.rati samo na sebe i svoje ukucane.
Daleko ti lijepa kuca od HN i pati od muke.